Buna seara! Presupunand ca detin un teren in extravilanul unei localitati, vreau sa stiu daca pot face si in ce conditii pot face un schimb cu cineva care detine aceeasi suprafata de teren ,dar in extravilanul unei alte localitati. Multumesc anticipat!
Puteti face schimb cu oricine doriti si cu orice suprafata, nu este obligatoriu ca suprafetele imobilelor sa fie egale sau sa fie ambele terenuri extravilane. Asta depinde de ceea ce va doriti sau cum stabiliti cu celalt proprietar (care se va numi coschimbas sau copermutant ).
Actele necesare pentru a face schimbul sunt :
- acte de identitate părţi;
- actele de proprietate ale imobilelor ce fac obiectul schimbului (după caz: contract de v-c, de donaţie, proces-verbal de predare-primire, sentinţă judecătorească, titlu de proprietate, certificat de moştenitor etc.);
- certificate fiscale pe numele proprietarilor din care să rezulte că proprietarii-coschimbaşi au achitat la zi datoriile către Stat.
- documentaţia cadastrală a bunurilor imobile
- extrasele de carte funciară pentru cele doua imobile
Schimb de locuinta
acilian
buna ziua,
sunt interesat sa imi schimb apartamentul cu un altul si as vrea sa stiu ce ar presupune acest lucru, ma refer la: documentatie, financiar, tipul ... (vezi toată discuția)