Acum cu toate modificarile legale, respectiv abrogarea titlului X din legea 247 privind circulatia juridica a terenurilor dar si a codului civil, va rog sa-mi spuneti care este baza legala care reglementeaza forma contractului de schimb a unor terenuri agricole.
Cunosc faptul ca noul cod civil dispune ca dispozitiile de la contractul de vanzare cumparare se aplica in mod corespunzator si schimbului insa nu gasesc nici acolo, expres specificata, forma care trebuie sa o imbrace vanzarea unor bunuri imobile, astfel cum era reglementat expres in legea 247.
Act autentic sub sanctiunea nulitatii absolute. Coschimbasii trebuie sa aduca certificate de atestare fiscala pentru terenuri, adeverinta ca nu sunt date in arenda, de la Primaria de pe raza unde se afla terenurile daca sunt date in arenda notificare prin executorul judecatoresc ca au arendasul si a exprimat in termenul de 30 de zile optiunea de a l cumpara terenul sau nu, deci ca si a exercitat dreptul de preemptiune, actele de proprietate ale terenurilor, cadastru si intabulare pentru cele doua terenuri. Notarul va scoate extras de autentificare pentru ambele terenuri si cartile de identitate ale coschimbasilor.
Multumesc,
Baza legala a formei autentice este art.1 244 C.civ.? In afara altor cazuri prevazute de lege, trebuie incheiate prin inscris autentic, sub sanctiunea nulitatii absolute, conventiile care stramuta sau constituie drepturi reale care urmeaza a fi inscrise in cartea funciara.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Dreptul de preemtiune
ancutzu
Am nevoie de lamuriri in urmatoarea problema: am un teren de vanzare, teren intravilan, nu am inca cumparator, in cazul in care se va ivi cumparatorul eu ca ... (vezi toată discuția)
Mijloc fix
ContSters98540
In 1972 firmei la care lucrez i-a fost atribuit printr-un protocol de catre Ministerul Energiei Electrice un bloc de apartamente de nefamilisti, ca mijloc fix. ... (vezi toată discuția)