Am nevoie pt deschiderea unui cont la o banca pt o asociatie de un Extras la zi din Registrul National al persoanelor juridice fara scop lucrativ. De unde pot ridica un Extras la zi din Registrul National al persoanelor juridice fara scop lucrativ. Mentionez ca de la grefa judecatoriei mi s-a eliberat un certificat de inscriere a persoanei juridice fara scop patrimonial dar acesta nu este suficient. La registrul asciatiilor si fundatiilor mi s-a spus ca ele nu mai elibereaza altceva inafara de certificatul de inscriere a asciatiei si banca refuza sa imi deschida cont.
Va multumesc,
Art. 75. - (1) Registrul naţional al persoanelor juridice fără scop patrimonial este public.
(2) Ministerul Justiţiei este obligat să elibereze, pe cheltuiala persoanei solicitante, copii certificate de pe înregistrările efectuate în Registrul naţional şi de pe înscrisurile doveditoare.
Corect.
Mergi la judecatorie si solicita un extras la zi din registru. Veai avea nevoie de cerere, o taxa judiciara de timbru de 2 lei si timbru judiciar de 0.15 lei.