avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nota timbraj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nota timbraj

instanta imi cere sa fac nota de timbraj si sa o depun la dosar are cineva vreun model ??
nu este un "model tipizat", pur si simplu o redactezi tu, instanta iti cere prin aceasta nota de timbraj, sa areti cum ai calculat tu modul in care ai timbrat, mai precis cum ai calculat valoarea taxei judiciare si a timbrului judiciar;
Pentru a face un calcul corect, aveti disponibilă inclusiv pe internet, Legea 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, actualizata succesiv, ultima dată în2011 .

Atenție: fiecare capăt de cerere se taxează separat.

Cu stimă.
Trebuie doar sa precizati valoarea obiectului cererii pentru fiecare capat de cerere si sa timbrati la valoare potrivit Legii 146 , nu trebuie sa detaliati cum ati calculat taxa , ci la ce valoare ati platit , sau urmeaza sa platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere precizatoare Artigas Artigas Va salut, Va solicit sfatul in urmatoarea speta Intr-o actiune promovata in instanta s-au formulat pretentii pentru o dauna produsa de catre parat ... (vezi toată discuția)
Mai pot timbra acțiunea pânã la primul termen de judecatã? puideurs puideurs Buna ziua, Daca actiunea introductiva de judecare nu a fost timbrata, mai pot timbra actiunea pina la primul termen de judecata ? (20.05.2014), pentru ca ... (vezi toată discuția)
Cerere de valoare redusã, cuantumul taxei judiciare de timbru în apel corstef corstef Buna ziua In cadrul unei cereri de valoare redusa, eu ca si parat am pierdut. In cazul in care declar apel, trebuie sa platesc taxa judiciara? multumesc (vezi toată discuția)