avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT LA DISTANTA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT LA DISTANTA

buna ziua as dori sa stiu daca se poate divorta de sot (sotie)daca unul din ei e plecat in strainatate fara a fi nevoie ca vreunul din ei sa fie nevoit sa se intoarca in tara la proces,se poate divorta in lipsa unuia din soti sau e neaparata nevoie de amandoi sau se poate si prin a imputernicii pe cineva sa se prezinte la divort si sa dea acordul acelei persoane lipsa.sau daca s-ar putea sa imi explicati o solutie simpla de a divorta fara a fi nevoit sa fie ambii sotii la divort tinand cont de faptul ca copii lor sunt deja maturi si una dintre parti nu doreste partaj sau impartire de bunuri .ci doar divortul propriu zis .care ar fi procedura.VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:05, 22 Octombrie 2011
Daca fac dovada ca lucreaza sau locuiesc in strainatate, printr-o procura notariala pot imputernici o persoana din Romania care sa ii reprezinte in procesul de divort, si in acest caz nu trebuie sa se prezinte personal la divort.
Mergeti la Starea Civila sau la un notar si divortati. Daca nu puteti merge in tara puteti da o imputernicire unui cetatean roman din tara care sa va reprezinte.

Puteti divorta de asemenea si in strainatate.
buna ziua.
despre ce tip de divort vb. ? divort de comun acord sau divort solicitat doar de unul dintre soti? daca divortul este de comun acord , pentru a urgenta si simplifica totodata procedura, cei doi pot veni in tara, depun actele la notar sau primarie si li se fixeaza un termen in vederea desfacerii casatoriei. la termenul fixat cei doi se prezinta din nou , personal si divortul s epronunta,d aca partile persista in cererea lor .
Daca exista si copii minori este indicat sa va angajati avocat.
Se poate divorta fara probleme daca se fac dovezile cerute de lege si fara sa va prezentati personal.
Sa ia legatura cu un avocat la care ìi va face o procura notariala (se poate face in tara in care va aflati)si v-a rezolva el totul,fara a fi nevoie sa merge-ti in tara.BAFTA!

Alte discuții în legătură

Divort intre un roman si un cetatean non ue Elima Elima Buna ziua, As dori si eu sa stiu, daca se poate face la notariat o procura speciala pentru reprezentare divort in Instanta, pentru a imputernici un avocat, ... (vezi toată discuția)
Reprezentare parte din strainatate pentru acord divort mysticOS mysticOS Buna ziua, Parintii mei divorteaza. Unul din parinti este in tara si a intentat proces de divort. Celalalt parinte este plecat in strainatate. Este posibil ... (vezi toată discuția)
Divort, sotul inainteaza divort, dar sotia este plecata in strainatatate! ce poate sa faca ea? ce ii se poate intampla? ContSters169673 ContSters169673 Divort, sotul inainteaza divort, dar sotia este plecata in strainatatate! Ce poate sa faca ea? Ce ii se poate intampla? Sotii sunt casatoriti de 30 ani, a a ... (vezi toată discuția)