avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort intre un roman si un cetatean non UE
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort intre un roman si un cetatean non UE

Buna ziua,

As dori si eu sa stiu, daca se poate face la notariat o procura speciala pentru reprezentare divort in Instanta, pentru a imputernici un avocat, deoarece sotul de cetatenie romana neputand calatori pana in tara respectiva ca sa fie prezent la divort. casatoria realizandu-se in strainatate, intr-o tara non UE.
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2015
Elima, utilizator
Cel mai recent răspuns: Elima , utilizator 22:19, 24 Noiembrie 2015
daca divortul este de competenta instantelor romane , iar cetateanul roman nu se poate prezenta in instanta intrucat lucreaza in strainatate, poate impurtnici un avocat sa-l reprezinte in instanta. Daca divortul este de competenta statului in care s-a incheiat casatoria , atunci trebuie sa verifice daca dispozitiile legale din acel stat permit o astfel de imputernicire
Divortul este de competenta statului in care s-a realizat casatoria, legile de acolo permit imputernicirea unui avocat, dar am incercat la mai multe cabinete notariale sa fac o imputernicire pentru divort, si mi-au spus ca se face doar pt teritoriul Romaniei. unde pot face o procura de acest fel ? Ambasada Romaniei din acel stat ma poate ajuta in vreun fel ?
Se poate divorta prin intermediul Ambasadei ? de exemplu, daca ambii soti se prezinta personal la Ambasada (cum se face la noi la Notariat, divortul de comun acord) divortul se acorda mai repede ?


Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare divort, partener plecat in alta tara Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Cum trebuie sa procedeze sotia in cazul in care, doreste sa solicite divort sotului, pe cale amiabila, aceasta aflandu-se cu contract de munca in ... (vezi toată discuția)
Divort crystal crystal buna ziua ma numesc alina si sunt casatorita in liban si as dori sa divortez precizez ca , casatoria nu a fost inregistrata in romania iar el nu a venit deloc ... (vezi toată discuția)
Divort gsm87 gsm87 Buna ziua! Am o problema destul de serioasa. Sunt plecata in strainatate de 2 ani, am fost si in tara, anut trecut in august, cam o luna. Situatia in care ma ... (vezi toată discuția)