avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT LA DISTANTA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT LA DISTANTA

buna ziua as dori sa stiu daca se poate divorta de sot (sotie)daca unul din ei e plecat in strainatate fara a fi nevoie ca vreunul din ei sa fie nevoit sa se intoarca in tara la proces,se poate divorta in lipsa unuia din soti sau e neaparata nevoie de amandoi sau se poate si prin a imputernicii pe cineva sa se prezinte la divort si sa dea acordul acelei persoane lipsa.sau daca s-ar putea sa imi explicati o solutie simpla de a divorta fara a fi nevoit sa fie ambii sotii la divort tinand cont de faptul ca copii lor sunt deja maturi si una dintre parti nu doreste partaj sau impartire de bunuri .ci doar divortul propriu zis .care ar fi procedura.VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:05, 22 Octombrie 2011
Doar sotul care este plecat din tara poate fi reprezentat de avocat.
Sotul care se afla in tara nu poate fi reprezentat.
Cel plecat din tara vrea sa deschida procedura de divort?
buna ziua.
daca actiunea de divort se itnroduce de catre una dintre parti , procesul de divort se poate judeca si in lipsa paratului, prezenta acestuia negiind obligatorie in fata instantei de jduecata. dar trebuie indeplinita procedura de citare cu acesta .
sotul plecat din tara poate face o procura speciala unui avocat , care sa-l reprezinte in fata instantei .
am inteles. dar daca doresc sa fiu eu cel imputernicit adica fiul lor(sunt adult) de catre unul din soti se poate sa il reprezint eu sau trebuie neaparat un avocat ?
una din parti aflata in tara a deschis deja dosarul de divort si eu doar sa reprezint cealalta parte .si nu se doreste impartire de bunuri nimic doar divortul.
eu am inteles ca ar trebui o procura de acolo si imputernicita o persoana din tara care sa se prezinte la divort doar ,trebuind sa faca cel plecat afara si dovada ca lucreaza acolo ,asa e ?


Desi descendentii nu au dreptul de a fi martori in proces, ca imputernicit nu cred ca ar exista un impediment legal sa aveti in mod legal calitatea de reprezentant.
Daca procesul se finalizeaza pe acordul sotilor nu cred ca ati avea probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort intre un roman si un cetatean non ue Elima Elima Buna ziua, As dori si eu sa stiu, daca se poate face la notariat o procura speciala pentru reprezentare divort in Instanta, pentru a imputernici un avocat, ... (vezi toată discuția)
Reprezentare parte din strainatate pentru acord divort mysticOS mysticOS Buna ziua, Parintii mei divorteaza. Unul din parinti este in tara si a intentat proces de divort. Celalalt parinte este plecat in strainatate. Este posibil ... (vezi toată discuția)
Divort, sotul inainteaza divort, dar sotia este plecata in strainatatate! ce poate sa faca ea? ce ii se poate intampla? ContSters169673 ContSters169673 Divort, sotul inainteaza divort, dar sotia este plecata in strainatatate! Ce poate sa faca ea? Ce ii se poate intampla? Sotii sunt casatoriti de 30 ani, a a ... (vezi toată discuția)