Problema este:
proprietarul terenului a obtinut autorizatia de constructie, in virtutea careia chiriasul a ridicat o constructie (provizorie). Dupa terminarea constructiei, procesul verbal de finalizare a lucrarilor s-a incheiat intre reprezentantii primariei si chirias, fara ca nimeni sa observe in asta o problema.
Acum insa s-a observat si spune primaria ca cele doua (AC si PV) ar trebui sa aiba acelasi beneficiar.
Sunt de acord, dar nu stiu cum se poate remedia (si nici primaria nu vrea sa indrume in nici un fel).
Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc!
Daca autorizatia de constructie s-a eliberat pe numele proprietarului terenului, si p.v. de receptie finala trebuei incheiat tot cu proprietarul Prevederile Legi nr.50/1991privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, actualizata sunt urmatoarele:
Art. 37. - (1) Persoanele fizice si juridice care realizeaza lucrari de constructii in conditiile prezentei legi au obligatia de a executa integral lucrarile pana la termenul prevazut in autorizatie.
(2) Lucrarile de constructii autorizate se considera finalizate daca s-au realizat toate elementele prevazute in autorizatie si daca s-a efectuat receptia la terminarea lucrarilor. Efectuarea receptiei la terminarea lucrarilor este obligatorie pentru toate tipurile de constructii autorizate, inclusiv in situatia realizarii acestor lucrari in regie proprie. Receptia la terminarea lucrarilor se face cu participarea reprezentantului administratiei publice, desemnat de emitentul autorizatiei de construire.
Primaria are dreptate, dar ...ea trebuie sa gaseasca solutia.Fie se intocmeste un nou p.v. cu numele si semnatura proprietarului, a constructorului si a reprezentantului primariei, fie il completeaza pe cel deja existent cu numele si semnatura proprietarului in calitate de beneficiar.:)
Taxe si impozite
matyy
BUNA SEARA.
AM UN TEREN UNDEVA LA TARA ,PE CARE AM CONSTRUIT DOAR FUNDATIA, AM OPRIT LUCRARILE DIN LIPSA DE BANI,AUTORIZATIA DE CONSTRUCTIE A EXPIRAT SI NICI ... (vezi toată discuția)