Sotul meu si-a pierdut parintii in urma cu mai multi ani. Dupa succesiune, am locuit intr-o curte cu singurul lui frate, cu dependinte comune. De curand sotul si-a pierdut si fratele ; el nu avea copii. Am vrea sa stim in legatura cu succesiunea:intra sotul meu la succesiune alaturi de sotie? Sotia spune ca totul i se cuvine pentru ca a facut un act cu sotul in urma cu aproximativ 15 ani prin care cel care moare lasa totul celuilalt " ca sa ramana fericit". Ea spune ca a fost facut la notar, dar nu vrea sa dea numele notarului, nu vrea sa ne arate actul, nu stim daca au avut martori. Poate sa vanda proprietati ale sotului inainte de succesiune? Poate sa goleasca conturile ce le-au avut? Cu totii am locuit in curtea parinteasca a sotului meu timp de 18 ani, cu dependinte comune si chiar ne-am inteles bine in ultimii ani.
Sotul dvs. trebuie sa dea o declaratie notariala in care sa arate ca intelege sa accepte succesiunea fratelui sau. Poate cerere deschiderea succesiunii si verificarea testamentului. Daca intr-adevar fratele a lasat un testament sotiei sale, atunci sotul dvs. nu mai are nici un drept , intrucat fratii nu sunt mostenitori rezervatari.Nu lasati sa treaca timpul intrucat pierde termenul de acceptarea succesiunii .
Multumesc pentru raspuns. Ce vreau sa adaug: cumnatul meu a murit in 29 august. Imi puteti spune care este termenul in timp pentru acceptarea succesiunii?
Am inteles ca pentru deschiderea succesiunii este nevoie de act de deces, act de nastere, de casatorie, de proprietate ale cumnatului. Cum putem sa le obtinem noi, daca cumnata nu vrea sa ne dea asa ceva?
Succesiune
Elenarom
Referitor succesiune după frate
Fratele meu a decedat in 2012 fara sa aibă copii A rămas sotia lui , sora mea si eu , in calitate de ... (vezi toată discuția)