avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa frate fara copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa frate fara copii

Sotul meu si-a pierdut parintii in urma cu mai multi ani. Dupa succesiune, am locuit intr-o curte cu singurul lui frate, cu dependinte comune. De curand sotul si-a pierdut si fratele ; el nu avea copii. Am vrea sa stim in legatura cu succesiunea:intra sotul meu la succesiune alaturi de sotie? Sotia spune ca totul i se cuvine pentru ca a facut un act cu sotul in urma cu aproximativ 15 ani prin care cel care moare lasa totul celuilalt " ca sa ramana fericit". Ea spune ca a fost facut la notar, dar nu vrea sa dea numele notarului, nu vrea sa ne arate actul, nu stim daca au avut martori. Poate sa vanda proprietati ale sotului inainte de succesiune? Poate sa goleasca conturile ce le-au avut? Cu totii am locuit in curtea parinteasca a sotului meu timp de 18 ani, cu dependinte comune si chiar ne-am inteles bine in ultimii ani.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:20, 21 Octombrie 2011
Multumim pentru sfaturi! Ne ajuta mult!
Succesiune a fost deschisa prin decesul fratelui. Dvs. trebuie sa DEZBATETI succesiunea. Puteti obtine dublicat dupa certificatul de deces de la primaria de domiciliu.
avocatPetre a scris:

Alimanescu George a scris:

Acceptarea succesiunii trebuie facuta in termen de 6 luni de la deces.

acum este un an, numai este 6 luni

Asa este, insa in speta cumnatul a decedat inainte de intrarea in vigoare a noului cod ( a decedat pe data de 29 august)
buna ziua.
decesul a avut loc inainte de 1 0ctombrie, iar succesiunea se deschide prin moarte.
drept urmare, in speta de fata termenul de optiune succesorala este de 6 luni calculat de la data decesului defunctului .
a nu se confunda cele doua termene de "deschidere a succesiunii" cu "dezbaterea succesiunii".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea si noul cod civil sorinflorentin sorinflorentin Buna ziua, Este cineva la curent cu noul cod civil? Ma interesează in special despre succesiune in caz de deces. Mulțumesc (vezi toată discuția)
Succesiune Elenarom Elenarom Referitor succesiune după frate Fratele meu a decedat in 2012 fara sa aibă copii A rămas sotia lui , sora mea si eu , in calitate de ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)