Sotul meu si-a pierdut parintii in urma cu mai multi ani. Dupa succesiune, am locuit intr-o curte cu singurul lui frate, cu dependinte comune. De curand sotul si-a pierdut si fratele ; el nu avea copii. Am vrea sa stim in legatura cu succesiunea:intra sotul meu la succesiune alaturi de sotie? Sotia spune ca totul i se cuvine pentru ca a facut un act cu sotul in urma cu aproximativ 15 ani prin care cel care moare lasa totul celuilalt " ca sa ramana fericit". Ea spune ca a fost facut la notar, dar nu vrea sa dea numele notarului, nu vrea sa ne arate actul, nu stim daca au avut martori. Poate sa vanda proprietati ale sotului inainte de succesiune? Poate sa goleasca conturile ce le-au avut? Cu totii am locuit in curtea parinteasca a sotului meu timp de 18 ani, cu dependinte comune si chiar ne-am inteles bine in ultimii ani.
Succesiune a fost deschisa prin decesul fratelui. Dvs. trebuie sa DEZBATETI succesiunea. Puteti obtine dublicat dupa certificatul de deces de la primaria de domiciliu.
buna ziua.
decesul a avut loc inainte de 1 0ctombrie, iar succesiunea se deschide prin moarte.
drept urmare, in speta de fata termenul de optiune succesorala este de 6 luni calculat de la data decesului defunctului .
a nu se confunda cele doua termene de "deschidere a succesiunii" cu "dezbaterea succesiunii".
Succesiune
Elenarom
Referitor succesiune după frate
Fratele meu a decedat in 2012 fara sa aibă copii A rămas sotia lui , sora mea si eu , in calitate de ... (vezi toată discuția)