avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa frate fara copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa frate fara copii

Sotul meu si-a pierdut parintii in urma cu mai multi ani. Dupa succesiune, am locuit intr-o curte cu singurul lui frate, cu dependinte comune. De curand sotul si-a pierdut si fratele ; el nu avea copii. Am vrea sa stim in legatura cu succesiunea:intra sotul meu la succesiune alaturi de sotie? Sotia spune ca totul i se cuvine pentru ca a facut un act cu sotul in urma cu aproximativ 15 ani prin care cel care moare lasa totul celuilalt " ca sa ramana fericit". Ea spune ca a fost facut la notar, dar nu vrea sa dea numele notarului, nu vrea sa ne arate actul, nu stim daca au avut martori. Poate sa vanda proprietati ale sotului inainte de succesiune? Poate sa goleasca conturile ce le-au avut? Cu totii am locuit in curtea parinteasca a sotului meu timp de 18 ani, cu dependinte comune si chiar ne-am inteles bine in ultimii ani.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:20, 21 Octombrie 2011
Alimanescu George a scris:

Acceptarea succesiunii trebuie facuta in termen de 6 luni de la deces.

acum este un an, numai este 6 luni
Chirila Corina a scris:

Am inteles ca pentru deschiderea succesiunii este nevoie de act de deces, act de nastere, de casatorie, de proprietate ale cumnatului. Cum putem sa le obtinem noi, daca cumnata nu vrea sa ne dea asa ceva?

se pot obtine duplicate
Succesiunea se deschide prin moarte. Vorbiti cu sotia si stabiliti o data pentru a dezbate succesiune. Sotia nu are nici o obligatie de a va pune la dispozitie documentele.

avocatPetre a scris:

Alimanescu George a scris:

Acceptarea succesiunii trebuie facuta in termen de 6 luni de la deces.

acum este un an, numai este 6 luni

Decesul a avut loc inainte de 1 octombrie deci se aplica termenul de 6 luni.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Data fiind atmosfera apasatoare ce s-a asezat intre noi, cred ca va fi nevoie sa ceara sotul meu sa vada testamentul prin deschiderea succesiunii. Actele le putem obtine de la primarie, de la evidenta populatiei, da?
Este de un an pentru succesiunile deschise dupa 1 octombrie! Succesiunile se deschid prin moarte.... Pentru succesiunile deschise anterior acestei dati se aplica vechiul Cod.

Pai nu prea aveti cum decat daca dansa deschide succesiunea. Daca faceti acceptarea mostenirii prin act notarial expres cand se va deschide succesiunea veti fi citati. Atunci veti vedea ce act a facut cumnatul dvs - donatie sau testament , insa sansele sunt prea mici de a obtine dvs ceva, egale cu zero, aproape, in acest caz. Daca nu are niciun act facut, sotul dvs vine la mostenire in concurs cu sotia supravietuitoare.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2011
ContSters141818, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiunea si noul cod civil sorinflorentin sorinflorentin Buna ziua, Este cineva la curent cu noul cod civil? Ma interesează in special despre succesiune in caz de deces. Mulțumesc (vezi toată discuția)
Succesiune Elenarom Elenarom Referitor succesiune după frate Fratele meu a decedat in 2012 fara sa aibă copii A rămas sotia lui , sora mea si eu , in calitate de ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)