avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Diferențe între regimurile matrimoniale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Diferențe între regimurile matrimoniale

Care este dferenta cele 3 variante ale regimului matimonial dupa noul cod civil de la 01 oct 20111?

- regimul in comunutate de bunuri
- regimul in separatie de bunuri
- regimul in cinventie de bunuri

am divort cu nevasta si m-a intrebat la tribunal despre asta si nu stiu ce sa le zic!
va rog sa ma ajutati

Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2011
ContSters219511, utilizator
Cel mai recent răspuns: elenas68 , utilizator 19:17, 23 Octombrie 2011
Nu cred ca a facut o mentiune in CF pentru ca nu ar avea un document care sa sustina respectiva cerere. Certificatul de casatorie nefiind de ajuns pentru ca bunul a fost cumparat inainte de casatorie.
De locuinta familiala ati auzit? Este aceea de domiciliu a sotilor si chiar daca ea apartine doar unuia dintre soti, celalalt poate inscrie la cartea funciara faptul ca aceasta reprezinta locuinta familiei. Pana la pronuntarea divortului, sotia poate face aceasta mentiune. Mai departe, vedeti urmarile, tot in Codul civil.
Eu nu prea inteleg de ce anume v-a intrebat instanta de conventii si regimuri matrimoniale.
Cele trei situatii sunt altfel decat am citit aici, sunt 2 tipuri de regimuri de bunuri comune si unul de separatie de bunuri.
Oricum, ar trebui sa cunosc in ce context sau de ce anume e interesata instanta de asa ceva.
locuinta familiei e altceva si inceteaza la divort.
Probabil termenul din instanta a fost dupa 1.10.2011. Instanta s-a interesat, pe buna dreptate, daca s-a incheiat vreo conventie matrimoniala (dupa 1 oct), care presupune lichidarea regimului matrimonial existent si precizarea celui in care se afla partile. Depinde ce s-a cerut prin cererea de chemare in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)
E posibila cumparare bun de catre un singur sot? AntiSecretare AntiSecretare Exista 3 regimuri matrimoniale: * Regimul comunității legale; * Regimul separației de bunuri; * Regimul comunității convenționale. In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Regim matrimonial sorina86 sorina86 Buna ziua. Acum 2 ani am facut un credit la banca pentru a-mi achizitiona o locuinta prin programul prima casa. As vrea sa stiu ce se va intampla in cazul in ... (vezi toată discuția)