Tata a imprumutat o suma (contract de imprumut prin notar public) in nume personal, de la o persoana fizica. Se obliga prin acel contract sa restituie suma pana la o data scadenta dupa care penalitatile sunt de 1% pe zi de iatarziere (in euro). A decedat inainte sa-si rezolve aceasta problema iar acum, dupa 1 an si jumatate de la decesul lui, am aflat ca este executat silit pentru acea datorie + dobanzile uriase care s-au adunat in timp (se implinesc 3 ani de cand curg penalitatile in data de 30.11.2011). Notificarea de executare silita nu a primit-o nimeni din familie. Succesiunea nu a fost facuta iar mama nu a semnat pe acel contract de imprumut. Va rog, daca poate cineva sa-mi spuna, ce se poate intampla in acest caz. Ce responsabilitati au mostenitorii si sotia defunctului debitor? Ne poate obliga un creditor sa dezbatem succesiunea?Astept cu mare interes un raspuns pentru care va multumesc anticipat!
Overdraft
nicacarmen
Sotul meu avut un card overdraft.A decedat in luna noiembrie.Nu a avut a asigurare,era un card de salarii. M -a sunat de la banca sa platesc.Nu am facut ... (vezi toată discuția)