avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Ce trebuie sa fac dupa ce am cumparat un imobil prin ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Ce trebuie sa fac dupa ce am cumparat un imobil prin programul "prima casa"?

buna ziua,
am cumparat un apartament in august prin programul prima casa, va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac acum. trebuie sa o declar la primarie sau mai stiu eu unde, la taxe impozite? e prima oara cand sunt proprietar. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 11:46, 20 Octombrie 2011
buna,

Da, trebuie sa mergeti la primaria de la locul imobilului, la registrul agricol, cu copie contract de v-c, si copie de buletin si s-o declarati. Atentie! mergeti in 30 de zile, altfel luati amenda!
Apoi, mai trebuie sa mergeti tot asa, cu copie dupa buletin+contract la E-On gaz + electrica. !!! nu uitati sa va cititi seria contor + indexul, altfel va trimite inapoi, si sunt doar drumuri in plus)..contorul de apa se va plati de catre asociatia de proprietari care vi-l vor citi...

Si, pentru curiozitatea mea...nu v-au trecut aceste date in contract? si nici nu v-a explicat notarul cum si ce trebuie sa faceti?
Si daca ati mai putea sa spuneti suma si onorariul solicitat..:) (repet, asta doar pt. curiozitatea mea, si doar daca binevoiti)

sa va bucurati de proprietate!
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2011
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deconectare de la reteaua electrica Ipj Ipj Hristos a Inviat. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Detin un teren la tara unde am o baraca metalica cu niste unelte agricole, si o cabana ... (vezi toată discuția)
Model contract inchiriere persoana fizica magnifiq magnifiq Buna seara,ma puteti ajuta cu un model de contract de inchiriere(apartament)? Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Termeni contract inchiriere maria_miriam maria_miriam Buna ziua, tocmai am scapat de un chirias fara contract care m-a lasat cu intretinere si curent neplatite, si doresc sa inchiriez in continuare apartamentul, ... (vezi toată discuția)