avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale p.f.a sau srl?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

p.f.a sau srl?

am autorizatie de artificier, doresc sa-mi deschid o afacere in acest sens ( participare la festivitati, nunti, etc. cu jocuri de arificii).Am actele necesare deschiderii afacerii,( autorizatii,etc)problema este ca nu stiu cum este mai bine sa ma inregistrez fiind la inceput : ca p.f.a sau srl.Mentionez ca sunt asociat unic, avand inca un angajat.Va rog sa ma ajutati in acest sens, spunandu-mi cum ar fi mai bine si mai usor ( costuri mai mici),dar nu neaparat daca exista o varianta mai buna.:D
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Maria Carmen , Contabil 21:10, 15 Noiembrie 2008
Excelent raspunsul d-nei "ghola" ! =D>

Eu va recomand un SRL cu impozit pe profit 16%, pentru a putea face si investitii si a va putea scadea cheltuielile deductibile din impozitul pe profit.
Va multumesc pentru raspuns!:)

Va multumesc mult de tot!:)
florentina albu a scris:

Excelent raspunsul d-nei "ghola" ! =D>

Eu va recomand un SRL cu impozit pe profit 16%, pentru a putea face si investitii si a va putea scadea cheltuielile deductibile din impozitul pe profit.


Poate ca e cam tarziu pentru cel ce a intrebat, dar as fi de parere ca si la intreprinderea individuala se pot scadea cheltuielile facute cu activitatea, in plus nu mai trebuie sa platesti si dividende (dupa ce ai platit 16% pe profit) si poti beneficia de bani cand si cum doresti. In plus nu ai nevoie de contabil si nici nu trebuie sa depui bilant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie familiala io_nightmare io_nightmare Este adevarat ca daca infiintez o asociatie familiala platesc impozite mai mici la stat?? (vezi toată discuția)
Pfa si srl ContSters87904 ContSters87904 Ce avantaje si dezvantaje prezinta un SRL si un PFA? (vezi toată discuția)
Diferenta dintre asociatie familiala , persoana fizica sau s.r.l. d807 d807 buna as dori mai multe explicatii despre ce ar fi mai bine sa fac , si care ar fi diferenta intre ele va multumesc (vezi toată discuția)