Sunt pe ultima suta de metrii in acordarea unui credit ipotecar si in maxim o saptamana trebuie sa semnez actul final cu banca ! Apartamentul pe care-l voi achizitiona nu este la cheie ci semifinisat. Mentionez ca am inceput demersurile cu banca inca de la inceputul lunii septembrie. Problema este ca ieri am fost anuntati ca a aparut o modificare a dobanzii, o majorare cu 1% si plus de asta, nu mai sunt de acord ca apartamentul se vinde semifinisat ! Din ce m-am informat noile norme de creditare vor fi puse in aplicare din luna noiembrie !Lre-am spus ca nu suntem de acord cu asa ceva si cand ne-au vazut revoltati au inceput sa o dea din colt in colt ca vor incerca sa afle mai multe informatii si ca o sa incerce sa ne ajute! Totul imi pare o escrocherie si as vrea sa stiu ce e de facut in aceste cazuri? Multumesc anticipat.
Atat timp cat nu ati semnat contractul cu banca, va puteti razgandi. Probabil ca vor sa profite de faptul ca sunteti grabit de achizitionarea apartamentului si vor sa va bage pe gat conditii de creditare mai restrictive. Mentineti-va pe pozitii si negociati cu banca.
Devreme ce a fost trimis un evaluator "acceptat" de banca, si acesta a evaluat apartamentul "in acord" cu cerintele bancii, este o tampenie sa vina acum si sa nu le mai convina conditiile de finisare ale apartamentului.
Stiu ca acum sunt tot mai multe banci care nu accepta sa plateasca si tva-ul (prin creditul acordat dv.) si poate de acest fapt se leaga cu aceste conditii. Pentru a-l putea cumpara cu tva 5% trebuie sa indeplineasca anumite conditii ( vezi art. 140 din og 200/2008)....
Cu ce procent de tva il achizitionati?
...am intalnit si caz in care dupa ce-au achitat avans 5%, si-am semnat antecontract, inainte de contract le-a mai cerut banca inca 5% (sa dubleze avansul:d )...deci, "se poate!"...altfel, imediat va trimit sa luati credit din alta parte...bine, acesta nu este un motiv sa le acceptati orice conditii unilateral impuse.
Va multumesc pentru raspuns
Astazi am fost din nou la banca si mi-au spus ca cei de la sediul central, respectiv de la Bucuresti au venit acum cu o modificare care spune ca nu mai pot acorda credite pr imobile semifinisate si ca ei vor trimite un om de la Garantii sa faca poze in apartament in momentul in care noi vom finaliza apartamentul! Ca pana la finalizare vom fi pusi sa platim cu 1% mai mult la dobanda, deci doar pe perioada finisajelor! Mi se pare absurd sa vi cu astfel de conditii pe ultima suta de metrii pana la acordarea creditului si sa-mi fortezi mana ca banca sa finisez apartamentul cat mai repede in conditiile in care la inceputul demersurilor ei au fost de acord cu apartamentul in acest stadiu ! Noi acum a pus la randul nostru ca semnam contractul cu ei doar daca raman aceleasi conditii specificate la inceputul demersurilor!