avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA plasare forta de munca in ue
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

plasare forta de munca in ue

O firma inregistrata in scopuri de TVA in Romania presteaza servicii de plasare a fortei de munca catre o persoana impozabila din ue neinregistrata in scopuri de TVA
Firma din Romania datoreaza TVA pentru aceste prestari de servicii ?(eu stiu ca este exceptie)
Declaratia 390 se completeaza pentru acest client ? Unde trec prestarea in decontul 300?
Va multumesc pentru raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 20:40, 20 Octombrie 2011
serviciile de plasare a fortei de munca se inscriu in regula generala B2B de la art. 133, alin. 2, cod fiscal.
in aceste conditii, persoana impozabila din ue este obligata sa obtina un cod de tva intracomunitar valid.
daca clientul nu va comunica acest cod, veti factura serviciul cu tva 24%, considerandu-se prestat catre o persoana neimpozabila si nu se va inscrie in decl. 390.

Se consideră că prestatorul a acționat de bună-credință în ceea ce privește stabilirea faptului că beneficiarul său este o persoană impozabilă atunci când a obținut confirmarea validității codului de TVA atribuit beneficiarului său de autoritățile fiscale din alt stat membru prin intermediul procedurilor de securitate existente la nivel comunitar.

Dacă beneficiarul care este stabilit în alt stat membru decât România nu comunică un cod valabil de TVA și/sau prestatorul nu obține confirmarea validității codului de TVA alclientului său, se va considera că prestarea de servicii este realizată către o persoană neimpozabilă, aplicându-se celelalte reguli prevăzute de art. 133 din Codul fiscal, în funcție de natura serviciului.

Totuși, în situația în care ulterior emiterii facturii de către prestator beneficiarul comunică un cod valabil de TVA atribuit de autoritățile fiscale din alt stat membru, prestatorul va aplica prevederile art. 133 alin. (2) din Codul fiscal, respectiv va considera că operațiunea nu este impozabilă în România, fiind impozabilă la locul unde este stabilit beneficiarul, dacă beneficiarul poate face dovada că avea calitatea de persoană impozabilă în momentul în care taxa a devenit exigibilă.

Dovada constă într-o confirmare oficială a autorității fiscale din statul membru în care beneficiarul este stabilit. În cazul reconsiderării locului prestării serviciului, prestatorul aplică prevederile art. 159 din Codul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva servicii intracomunitare Mihaela Gheorghita Mihaela Gheorghita buna ziua, o soc.inreg.in scopuri de tva ,din romania presteaza servicii de internet pt.o soc. din suedia. Sv.sunt utilizate in romania , dar ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii de reparatii intracomunitare ana1978 ana1978 Buna, Am urmatoarea intrebare: O societatea din Romania inregistrata ca platitor de tva si declarata in Reg. Operatorilor Intracomunitari presteaza servicii ( ... (vezi toată discuția)
Tva si prestari de servicii intracomunitare antispam antispam Buna ziua tuturor. Am si eu o nelamurire. Sa zicem ca am un PFA platitor de TVA care presteaza servicii (cod CAEN 6201) pentru o firma din Spania. Nu ma ... (vezi toată discuția)