avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala parchet,sanctiuni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala parchet,sanctiuni

buna ziua ,

in anul 2006 sa contactat un imprumut de la o societate financiara nebancara
folosind inscrisuri false ( adeverinta de girant semnata in fals) ,faptuitorul si-a achitat in prima faza o parte din datorie iar pe urma diferenta nu a mai achitat-o.in urma neachitari societatea de credit a inaintat dosarul unui executor judecatoresc care a instiintat girantul in vederea efectuari plati,moment in care girantul afla despre faptul ca ar fi girat la invinuit(lucru necunoscut de el pina atunci) inre timp invinuitul achita toata suma .
girantul a depus plangere penala la politie inpreuna cu actele de la societatea de credit , dosarul sa trimis la parchet si sa intors inapoi la politie
intrebarea mea este: se mai poate retrage plangerea si care sunt sanctiunile in caz de neretragere a plangeri ( politia cum procedeaza cu cercetarile,)

Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 20:25, 21 Octombrie 2011
ptr infractiunile de fals sesizarea este din oficiu deci retragerea plingerii este fara efect.
va multumes pt.raspuns . Incadrarea juridica care ar fi ?( condamnare, condamnare cu suspendare, amenda penala ) .Mentionez ca invinuitul inca nu a fost audiat de politie .
asta doar instanta o poate stabili. iar o apreciere depinde de f multe elemente - contactati un avocat care sa analizeze probele.
Care este data la care s-a savarsit infractiunea si care este data la care s-a intocmit dosarul penal?
data savarsiri luna :07.2006
data dosarului penal luna :09.2011

Alte discuții în legătură

Inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata xXx2013 xXx2013 Buna ziua, Este un dosar de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Mai exact un leasing pentru niste masini care nu s-au achitat. Masinile ... (vezi toată discuția)
Revocarea suspendarii conditionate, posibil sau nu in speta de fata? alexandrugroza alexandrugroza Buna ziua tuturor.M-ar interesa daca este posibila revocarea suespendarii conditionate in urmatoarea situatie. - 2005 se comit 2 infractiuni de fals in ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri sub semnatura privata vladuli vladuli Buna ziua ! Am contractat mai multe imprumuturi tip CAR , fara ca girantii sa-si dea acordul (am avut copii ale buletinelor acestora). Mentionez ca imi ... (vezi toată discuția)