avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata

Buna ziua,
Este un dosar de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Mai exact un leasing pentru niste masini care nu s-au achitat.
Masinile au fost luate in August 2008, iar dosarul penal a fost deschis in 2010. Termenul de prescriptie din ce stiu este de 7 ani jumatate, care ar fi trecut de la data faptei.
In acest caz trebuie sa se mai faca ceva din partea invinuitului? Sau dosarul se inchide pentru ca s-a depasit prescriptia?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 04:55, 3 Iunie 2016
Dacă a intervenit prescripția inculpatul o poate invoca atunci când e trimis în judecata.
Ce prejudiciu exista?
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Prejudiciul este 550.000 lei

Doar cand se trimite dosarul in instanta se poate invoca prescriptia?
Dacă a intervenit prescripția se poate închide dosarul și de procuror.
Mie însa nu îmi pare ca s-a implinit termenul de prescriptie a răspunderii penale.
Atunci care este termenul de prescriptie pentru fapta mentionata mai sus?
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la aceasta intrebare?

Alte discuții în legătură

Inselaciune - parte civila xXx2013 xXx2013 Am o intrebare legata de un dosar Penal. Sunt 2 inculpati in acest dosar pentru Leasing Auto, trimisi in judecata pentru Inselaciune. Prejudiciul in dosar ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - art. 215, alin 1,2,3 si 5 cp xXx2013 xXx2013 Se poate primi sentinta cu suspendare, intr-un dosar penal de inselaciune? Art. 215 - alin 1, 2, 3, si 5 CP. Este vorba de un leasing auto, a doua masini ... (vezi toată discuția)
Plangere penala parchet,sanctiuni alina_alina_alina alina_alina_alina buna ziua , in anul 2006 sa contactat un imprumut de la o societate financiara nebancara folosind inscrisuri false ( adeverinta de girant semnata in ... (vezi toată discuția)