avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals in inscrisuri sub semnatura privata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals in inscrisuri sub semnatura privata

Buna ziua !
Am contractat mai multe imprumuturi tip CAR , fara ca girantii sa-si dea acordul (am avut copii ale buletinelor acestora). Mentionez ca imi platesc regulat ratele. Politia insa cerceteaza aceasta situatie , fiecare dosar fiind inspectat si fiecare girant fiind chemat sa dea declaratii. Va rog sa-mi spuneti daca ma asteapta inchisoarea sau pot scapa cu amenda penala. Mentionez ca nu am avut pana acum abateri de la lege, si de altfel nu am intentionat vatamarea cuiva (imi achit datoriile).Inchisoare sau amenda penala?Multumesc
Cel mai recent răspuns: vladuli , utilizator 10:59, 5 Martie 2014
Pe vechiul cod nu exista infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata. Verificati data savarsirii "faptei".
Imprumuturile au fost contractate in perioada 2011-2013.Motivatia a fost una de natura medicala-am avut nevoie de sume mari de bani pentru operatiile mamei mele.Adeverintele au reflectat realitatea, insa nu am avut acordul girantilor, deci am falsificat semnaturile acestora. In prezent sunt plecat din tara, cu contract de munca legal. . Am primit insa invitatie din partea politiei sa dau declaratie.Sa vin in tara sau nu ? Pot spera la inchisoare cu suspendare, sau va fi obligatoriu cu executare?Multumesc foarte mult.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Martie 2014
vladuli, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut fara contract ContSters137621 ContSters137621 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie; - o cunoctinta ma rugat sa fiu girant pentru a lua un imprumut de la un CAR reprezentantul de la CAR a ... (vezi toată discuția)
Este penal? tginuta tginuta Ce se intampla daca eu ca administrator al unei firme am falsificat o cerere de concediu fara plata pentru un angajat pentru o luna de zile? Mi se intocmeste ... (vezi toată discuția)
Falsuri ContSters129185 ContSters129185 Fara voia mea am devenit girant la un CAR, unde un fost coleg a facut un imprumut, folosind adeverinta falsa de venit, copie dupa C.I.,datele mele personale si ... (vezi toată discuția)