Bun gasit.Va prezint urmatoarea situatie cu rugamintea de a-mi spune daca e in regula sau nu.In orasul nostru s-a deschis de ceva vreme o consignatie si am dus si eu cateva bunuri personale pentru a incerca sa le valorific,respectiv articole vestimentare.Pretul l-am fixat eu,ei punand adausul respectiv.Dar primul lucru care l-au facut la intocmirea contractului a fost acela de a-mi face o COPIE XEROX DUPA CARTEA DE IDENTITATE.De asemenea m-i s-a cerut nr de tel.Am fost intrigat de treaba asta dar avand nevoie de bani nu am comentat,dar de atunci ma tot gandesc daca e in regula ca au datele mele,mai ales ca patronii sunt niste smecherasi dupa cum am observat.Ce credeti,au voie sa faca asta?si daca nu ce sa fac?sa las lucrurile asa?Ce ar putea sa faca cu atatea copii de la atatia oameni niste patroni proaspat reantorsi in tara din strainatate?Multumesc anticipat celor care vor avea bunavointa de a-mi raspunde.
Potrivit art.5 din Legea nr.677/2001, orice prelucrare a datelor cu caracter personal poate fi efectuata numai daca persoana si-a dat consimtamantul in mod expres si neechivoc pentru acea prelucrare.
Orice operator de date cu caracter personal are obligatia sa isi notifice activitatea la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.
Daca aveti temeri referitoare la modalitatea in care patronii consignatiei ar putea folosi datele dvs., sesizati aceasta autoritate.
va multumesc mult pentru raspuns,am unele temeri ce-i drept,mi-am dat consimtamantul,ca aveam nevoie sa imi vand bunurile,dar daca ziceti ca asa stau lucrurile probabil ca sunt autorizati sa faca treaba asta.