Un prieten m-a rugat sa verific un contract de novatie cu schimbare de debitor, facut la inceputul lui 2011. Prin acest contract, debitorul initial a fost inlocuit de un alt debitor, insa am anumite dubii in privinta motivului inserat in contract, respectiv "lipsa de lichiditati a debitorului".
Poate constitui lipsa de lichiditati un motiv plauzibil pentru o novatie cu schimbare de debitor?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra detaliat, contractul de novatie respectiv a fost facut la inceputul lui 2011, nu intra sub incidenta noului cod civil.
Din raspunsul dumneavoastra si al domnului avocat, contractul incheiat de prietenul meu, mai concret motivul prevazut in respectivul contract "lipsa de lichiditati a debitorului", are temei legal.
Va multumesc inca o data pentru raspunsurile dumneavoastra.
Novatia
SOLTAN
VA ROG SA-MI DETALIATI CE ESTE NOVATIA , CUM ISI POATE EA PRODUCE EFECTE, IN CAZUL UNUI CREDIT IPOTECAR, CE AR TREBUII SA FAC.CA SA POT CEDA RATA CREDITULUI ... (vezi toată discuția)
Contract novatie.
12qaz
Solicit daca se poate de la un avocat urmatorul raspuns la un contract de leasing.Am avut un contract de leasing pe o anume societate care a intrat in ... (vezi toată discuția)