avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Novatie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Novatie

Buna ziua,

Un prieten m-a rugat sa verific un contract de novatie cu schimbare de debitor, facut la inceputul lui 2011. Prin acest contract, debitorul initial a fost inlocuit de un alt debitor, insa am anumite dubii in privinta motivului inserat in contract, respectiv "lipsa de lichiditati a debitorului".
Poate constitui lipsa de lichiditati un motiv plauzibil pentru o novatie cu schimbare de debitor?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Cu stima,

Alin Apostol
Cel mai recent răspuns: ContSters116443 , utilizator 14:41, 24 Octombrie 2011
este unul din principalele motive pentru care se face novatia :) este normal ca creditorul sa caute si sa accepte un debitor solvabil.
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra.
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra detaliat, contractul de novatie respectiv a fost facut la inceputul lui 2011, nu intra sub incidenta noului cod civil.
Din raspunsul dumneavoastra si al domnului avocat, contractul incheiat de prietenul meu, mai concret motivul prevazut in respectivul contract "lipsa de lichiditati a debitorului", are temei legal.
Va multumesc inca o data pentru raspunsurile dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Novatia SOLTAN SOLTAN VA ROG SA-MI DETALIATI CE ESTE NOVATIA , CUM ISI POATE EA PRODUCE EFECTE, IN CAZUL UNUI CREDIT IPOTECAR, CE AR TREBUII SA FAC.CA SA POT CEDA RATA CREDITULUI ... (vezi toată discuția)
Contract novatie. 12qaz 12qaz Solicit daca se poate de la un avocat urmatorul raspuns la un contract de leasing.Am avut un contract de leasing pe o anume societate care a intrat in ... (vezi toată discuția)
Contractul de prestari servicii georgia_25 georgia_25 Buna ziua am si eu o problema. am semnat cu un hotel, pt un eveniment., contractul a fost facut pe persoana fizica. acum pana in eveniment, trb sa mai dam ... (vezi toată discuția)