avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contractul de prestari servicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contractul de prestari servicii

Buna ziua

am si eu o problema. am semnat cu un hotel, pt un eveniment., contractul a fost facut pe persoana fizica.
acum pana in eveniment, trb sa mai dam 30% din suma totala, iar restul dupa eveniment.
noi am dat deja un avans de 10% la semnarea contractului.
acum vrem k cei 30% sa i platim din firma,pers juridica, si factura sa ne o faca pe pers juridica.
cei de la hotel(restaurant) ne au zis k nu se poate, k trb sa facem alt contract pe pers juridica, dar renuntand la contractul pe pers fizica, pierdem avansul de 10 % care l am dat la semnarea contarctului.
nu se paote sa nu schimbam contractul pe pers fizica, doar sa se mai adauge un beneficiar, sau nu stiu, cooplatitor???
cum as putea sa procedez????
va multumesc

Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
georgia_25, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 20:50, 10 Iunie 2011
In primul rand tine de bunavointa conducatorilor de la restaurant. Ar putea anula contractul si sa-l refaca pe persoana juridica. Vedeti ce scrie la clauze in situatia renuntarii la contract. Poate nu este mentionat faptul ca pierdeti avansul de 10%, poate ca nici nu este trecuta obligativitatea avansului, pot fi scrise multe sau pot sa nu fie specificate multe lucruri.
va multumesc pt raspuns
in contract scrie k rezilierea acestuia duce la pierderea avansului
dar la acelasi contract nu se mai poate adauga un beneficiar?
adica sa fie o pers fizica si una juridica?
Analizati prevederile contractuale referitoare la conditiile in care puteti efectua cesiunea contractului. In acest fel beneficiarul va fi societatea comerciala iar prestatorul (restaurantul) va primi diferenta de pret integral de la noul beneficiar
Incheiati un contract de cesiune sau dupa caz de novatie intre dumneavoastra (persoana fizica) si societatea dumneavoastra.
Va mutumesc
Si acest contract de cesiune sau de novatie, ce implica?
Mai trebuie sa facem alt contract cu restaurantul, sau imi da dreptul sa platesc din firma?
Iar restaurantul imi poate emite factura pe pers juridica dc am acest contract?

Alte discuții în legătură

Contract cesiune creatza_70 creatza_70 Buna ziua, In prezent exista un contract de inchiriere intre doua societati comerciale. Intrucat Locatarul vrea sa lichideze firma ar dori sa preia acest ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta sau novatie cu schimbare de creditor smeagull smeagull Buna seara, Dintre cesiunea de creanta si novatie, ce credeti ca ar fi mai potrivit (=apropiat de starea de fapt) in speta de mai jos: Intre A1 si B ... (vezi toată discuția)
Cesiune de contract credit persoana juridica tiberiussly tiberiussly As dori sa stiu daca o banca/societate de recuperare creante poate sa cedeze un contract de credit incheiat intre banca si un s.r.l. catre o persoana fizica si ... (vezi toată discuția)