am si eu o problema. am semnat cu un hotel, pt un eveniment., contractul a fost facut pe persoana fizica.
acum pana in eveniment, trb sa mai dam 30% din suma totala, iar restul dupa eveniment.
noi am dat deja un avans de 10% la semnarea contractului.
acum vrem k cei 30% sa i platim din firma,pers juridica, si factura sa ne o faca pe pers juridica.
cei de la hotel(restaurant) ne au zis k nu se poate, k trb sa facem alt contract pe pers juridica, dar renuntand la contractul pe pers fizica, pierdem avansul de 10 % care l am dat la semnarea contarctului.
nu se paote sa nu schimbam contractul pe pers fizica, doar sa se mai adauge un beneficiar, sau nu stiu, cooplatitor???
cum as putea sa procedez????
va multumesc
Novația presupune păstrarea obiectului şi cauzei actului juridic civil dar schimbarea creditorului sau debitorului raportului juridic de obligație. Novația prin schimbare de debitor se realizează în situația în care un terţ se angajează faţă de creditor să plătească datoria fără să aibă nevoie de concursul debitorului inițial. O astfel de novaţia operează pe cale de expromisiune.
Încheiați contractul de novație prin care înlocuiți debitorul inițial persoană fizică cu noul debitorul persoană juridică, păstrând creditorul inițial restaurantul. Semnați toate trei părțile contractul și astfel restaurantul va putea factura către societate.
Contract cesiune
creatza_70
Buna ziua,
In prezent exista un contract de inchiriere intre doua societati comerciale.
Intrucat Locatarul vrea sa lichideze firma ar dori sa preia acest ... (vezi toată discuția)