avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cesiune de contract credit persoana juridica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cesiune de contract credit persoana juridica

As dori sa stiu daca o banca/societate de recuperare creante poate sa cedeze un contract de credit incheiat intre banca si un s.r.l. catre o persoana fizica si care ar fi formula juridica care ii permite acest lucru.Persoana fizica va fi cea care va achita creditul prin preluarea creditului.
Cel mai recent răspuns: tiberiussly , utilizator 23:18, 6 Mai 2014
Nu contractul va fi cesionat, ci creanţa. Se poate, de ce nu?

Numai că operaţiunea pe care doriţi să o faceţi nu este o cesiune de creanţă, ci o novaţie prin schimbarea debitorului (persoana fizică devine noul debitor al societăţii de recuperare).

Oricum, înainte de a semna vreun act, cereţi unui avocat să-l citească şi să vă explice efectele juridice ale actului, rămînînd ca dumneavoastră să vi le asumaţi sau nu.
Perfect, am inteles.
Alta situatie strans legata de prima : daca banca are un credit la o persoana juridica insa aceasta nu isi poate achita creditul la scadenta e posibil sa se incheie un contract de novatie intre banca si mine ca persoana fizica?Mentionez ca banca are ca si garantie de la persoana juridica o ipoteca de grad I pe un imobil care apartine administratorului persoanei juridice.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanta la o societate de recuperari creante CVOVIDIU CVOVIDIU Am o întrebare: dacă am avut un credit la .... pe care nu am reusit sa îl plătesc la timp, a fost cedat unei firme de recuperare crean?e E....., am mai ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune creatza_70 creatza_70 Buna ziua, In prezent exista un contract de inchiriere intre doua societati comerciale. Intrucat Locatarul vrea sa lichideze firma ar dori sa preia acest ... (vezi toată discuția)
Transfer credit persoana fizica in credit persoana juridica lucian1982 lucian1982 Buna ziua, Am si eu o rugaminte, poate ma ajuta cineva. Am un credit de nevoi personale cu ipoteca pe persoana fizica, tatal meu vrea sa ma ajute sa ma ... (vezi toată discuția)