avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Transfer credit persoana fizica in credit persoana ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Transfer credit persoana fizica in credit persoana juridica

Buna ziua,

Am si eu o rugaminte, poate ma ajuta cineva. Am un credit de nevoi personale cu ipoteca pe persoana fizica, tatal meu vrea sa ma ajute sa ma scape de credit :) si vrea sa ia creditul meu pe societatea lui. Este posibil? Daca da cum se poate rezolva.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 12:34, 7 Iunie 2009
Nu prea vad cum, deoarece creditul de nevoi personale este destinat prin insasi definitia lui persoanelor fizice.Poate exista varianta sa va gireze tatal dvs.prin firma sau sa va preia creditul si sa fie girat de firma, care sa plateasca apoi ratele in calitate de girant. Dar asta induce probleme in contabilitatea firmei. Oricum banca este cea careia trebuie sa va adresati pentru a rezolva problema.In momentul actual, bancile au devenit mai deschise la diverse solutii, pentru a-si recupera imprumuturiele, asa ca incercati.Succes!
Bineinteles ca se poate, daca banca este de acord. Se va face o novatie cu schimbare de debitor.
Va multumesc mult pentru raspunsuri am totusi o mica nelamurire, am cautat mai multe modele tip contracte de novatie cu schimbare de debitor, si am vazut ca toate sunt intre o societate si alta, este posibil sa se faca novatie intre persoana fizica si persoana juridica? Nu va suparati pe mine daca intrebarea vi se pare stupida, intreb doar :).
Modelul nu face regula :)
In cazul dvs., oricum, contractul de novatie prin schimbarea de debitor se va face nu dupa modele descarcate de pe internet, ci dupa normele bancii.
Important este ca banca sa aprobe cererea dvs. si a SC detinuta de tatal dvs.
O singura problema intrevad aici, cu SC a tatalui dvs. - principiul specialitatii persoanelor juridice nu permite ca acestea sa faca altceva decat au in obiectul de activitate. Ori, in acest caz, SC ar prelua datoria unei PF, ceea ce contravine scopului ei ( de a produce profit). O SC nu e o institutie caritabila:)!
O alta varianta ar fi ca banca sa cesioneze debitorul PF catre firma, caz in care c-val creditului va fi platita din surse proprii sau dintr-un alt credit, chiar de la alta banca ( daca banca dvs. nu agreeaza solutia novatiei).
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2009
Diana Persa, Avocat
Din nou tin sa multumesc pentru raspunsuri si sa mai pun o intrebare. Daca fac cu tatal meu un act la notar prin care eu iam imprumutat banii, obtinuti din credit, societatii tatalui meu , poate el sa imi plateasca creditul si sa fie acoperit in contabilitate?

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil ipotecat cu preluarea ipotecii!!! CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara. Va rog sa imi spuneti daca este posibil sa achizitionez un spatiu comercial de la o persoana juridica, spatiu ce este grevat de o ipoteca de rang ... (vezi toată discuția)
Cesiune de contract credit persoana juridica tiberiussly tiberiussly As dori sa stiu daca o banca/societate de recuperare creante poate sa cedeze un contract de credit incheiat intre banca si un s.r.l. catre o persoana fizica si ... (vezi toată discuția)
Cesiunea SOLTAN SOLTAN Am un credit ipotecar si sant in incapacitate de plata din octombrie 2008,am trimis mai multe instiintari bancii, am fost contactata si mi s-a spus ca voi fi ... (vezi toată discuția)