avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cesiunea
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cesiunea

Am un credit ipotecar si sant in incapacitate de plata din octombrie 2008,am trimis mai multe instiintari bancii, am fost contactata si mi s-a spus ca voi fi ulterior chemata la discutii,asta intamplandu-se in decembrie,de atunci nu am mai primit nici un raspuns la instiintarile pe care le-am mai trimis. Am auzit ca se pot cesiona drepturile.Vreau sa stiu daca se poate, care sant conditiile,ce riscuri implica, ce acte sant necesare,si daca pot cesiona in favoarea fetei mele vitrege care lucreaza in strainatate,are venit constant dar nu are acte ptr. acea tara ( Irlanda ),unde romanii nu au legal dreptul la munca.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 13:25, 10 Mai 2009
Dvs. nu puteti cesiona nimic, in calitate de imprumutat. Banca este cea care poate sa cesioneze creditul- creanta de recuperat de la dvs., catre un alt creditor. Dvs. in acest moment aveti obligatia de a rambursa creditul, si nu drepturi de cesionat.
Aveti creditul pe firma sau pe persoana fizica?
Ipoteza la care va ganditi dvs., din punct de vedere juridic si bancar se numeste novatie prin schimbare de debitor, astfel incat in contractul de credit imprumutata si obligata la restituirea creditului sa fie o alta persoana decat imprumutatul initial, adica in speta de fata in locul dvs. sa devina imprumutata fiica dvs.
Neavand venituri obtinute legal - munceste la negru - nicio banca nu o poate accepta ca imprumutat. In schimb, nimic nu o impiedica sa va remita dvs. sume de bani cu care sa va achitati ratele restante - daca ar fi dispusa sa va preia creditul pe numele ei, nu vad de ce nu ar fi dispusa sa va trimita bani sa va platiti creditul care este pe numele dvs. Echitabil ar fi sa faceti un act notarial cu fiica dvs. in acest caz, pentru sumele pe care vi le imprumuta/doneaza, mai ales daca la mostenirea dvs. vin si alti copii, fata de care ea ar fi dezavantajata.
O alta varianta, daca fiica dvs. dispune de bani sa va achite tot creditul restant, este sa obtineti acordul bancii pentru vanzarea imobilului ipotecat catre fiica dvs., cu conditia ca din pretul achitat sa fie stins creditul integral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita cu si fara creditor elena_d_a elena_d_a Buna seara, Fostul ginere a facut un credit la o banca, fiica mea a fost codebitor. Creditul nu s-a achitat, ei sunt divortati. Fiica mea are poprire pe ... (vezi toată discuția)
Cesiune de antecontract de vanzare cumparare boancamaria boancamaria buna ziua am achizitionat in martie 2008 un apartament platind 50% din valoare si restul uramand sa platim la receptia finala constructorul nu s-a tinut de ... (vezi toată discuția)
Transfer rambursare credit de la o persoana fizica la alta Drezic Drezic Bune seara! Am urmatoarea problema sper ca ma puteti ajuta! Acum 2 ani sotia a luat un credit de 12.000 de lei aproximativ si prostia ... (vezi toată discuția)