avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cesiune de antecontract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cesiune de antecontract de vanzare cumparare

buna ziua
am achizitionat in martie 2008 un apartament platind 50% din valoare si restul uramand sa platim la receptia finala
constructorul nu s-a tinut de termenele din antecontract si nici in ziua de azi nu avem utilitatile promise
problema e ca constructorul este in litigiu cu un vecin la care trebuie sa ii mai dea niste bani (cu sarcina pe imobil ceea ce ne impiedica sa luam credit de la banca deorece extarsul CF nu e curat) si a spus ca va face cesiune pe antecontractele unde nu e achitat total apartamentul
e posibil asa ceva?
daca da , constructorul poate face cesiune fara acodrul nostru?(antecontractul de VC nu e legalizat la notar ci doar semnat de noi si martori)
vecinul in cauza e recunoscut de rea credinta(nici cu construcrotul nu ma fac de rusine) si ma tem ca se va face cesiunea fara acordul nostrui riscam ca el sa vanda apartamentul si sa ramanem pe drum?
ce ma sfatuiti?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:53, 2 Iunie 2009
Solutia ar putea fi in antecontractul dvs. de vanzare cumparare.
Vanzatorul are dreptul sa cesioneze sau nu ? - in cuprinsul antecontractului dvs zic-. Sau nu spune nimic?
Poae ar fi trebuit sa va mai spun ca cesiunea drepturilor rezultand din contractul dvs. nu inseamna ca ramaneti pe drumuri ci ca un tert va fi cel care va va vinde dupa momentul edificarii imobilului. Tind sa cred ca nu doreste decat sa scape de acest contract intrucat ii blocheaza banii si din aceasta cauza vinde proiectul unei terte persoane -eventual tot antreprenor care se obliga sa termine proiectul si sa obtina sumele de bani la care v-ati angajat prin promisiunea de cumparare.
In mod normal daca e vorba de o vanzare a proiectului imobiliar e necesar acordul dvs. pentru ca un alt antreprenor sa termine lucrarea.
in antecontract nu este stipulata o asa clauza
constructorul doreste sa cesoineze numai cateva antecontracte pentru a acoperi suma
doream sa mai stiu daca constructorul poate face cesiunea si noi nici sa nu stim si sa aflam cand e prea tarziu
sau conteaza daca noi suntem sau nu de acord?
Trebuie sa vada acel antecontract un specialist....ma refer la un avocat. Este destul de greu sa ne dam cu parerea de vreme ce nu stim care este exact continutul acelui act. Uneori si un cuvant poate sa schimbe multe....
E o cesiune de creanta poate... sau poate fi o novatie... Cam tot in zona aia...
Nu aveti de unde sti ce urmareste constructorul pana nu sunteti notificati. Daca nu primiti notificare, nu vi se opune.
Faptul ca se fac aceste acte juridice intre constructor si creditorul sau nu ar trebui sa va afecteze, in principiu.
Cu acte sau fara, ar trebui ca un jurist sa va explice exact ce inseamna aceasta cesiune sau ce o fi ea. Ca-i cam dificil de inteles si v-ati speriat mai mult decat era cazul pana acum.

Alte discuții în legătură

Novatie - cesiune - consimtamantul expres al vanzatorului Andrei CFNET Andrei CFNET Acum ceva timp a fost incheiat un contract de vanzare-cumpărare pe bun viitor (antecontract). Obiectul contractului este vanzarea de catre Vanzator catre ... (vezi toată discuția)
Novatie vasioanaro vasioanaro Se poate printr-un contract de novatie ca debitorul, persoana juridica, sa fie inlocuit de un debitor, persoana fizica? (vezi toată discuția)
Vreau sa preiau ipoteca bogdanescu bogdanescu Buna ziua.Mama are un credit la o banca din Romania,ea a fost fortata de imprejurari sa se pensioneze.Cu actuala pensie nu s-ar descurca sa plateasca si ... (vezi toată discuția)