avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... transfer rambursare credit de la o persoana fizica la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

transfer rambursare credit de la o persoana fizica la alta

Bune seara!

Am urmatoarea problema sper ca ma puteti ajuta!
Acum 2 ani sotia a luat un credit de 12.000 de lei aproximativ si prostia noastra a fost ca a luat ptr. parintii mei.Problema este ca parintii mei avand dificultati financiare de ceva vreme intarzie sistematic cu plata creditului avand si alte credite la diferite banci si din cauza asta noi suntem asaltati telefonic la fiecare astfel de incident;Luna asta deja s-a ajuns la o intarziere de 38 de zile si cred ca se v-a inrautati situatia!
Intrebarea mea ar fii ca dupa cate zile se raporteaza la biroul de credite intarzierea sau mai bine zis dupa atata intarziere suntem deja pe lista neagra?!
A doua si mai importanta intrebare este daca se poate schimba titularul creditului ca noi sa nu mai avem probleme de genul asta!!
Astept raspunsul dvs. cat de urgent se poate!

Va multumesc anticipat!!

Cel mai recent răspuns: ContSters94259 , utilizator 14:05, 30 August 2009
dupa 30 de zile sunteti raportat la biroul de credit
dar majoritatea bancilor va anunta inainte de a fi trecut pe lista neagra
Nu se poate schimba titularul imprumutului , dvs ati luat imprumutul
daca a fost de nevoi personale , nu cred ca banca este foarte interesata ce ati facut dvs cu banii
A fost un credit ptr. nevoi personale si mai tine inca 4 ani!Si daca se ofera parintii sa preia acest credit nu se poate face un contract de novatie sau ceva de genu?Problema e ca ei deja sunt trecuti pe lista neagra!
A doua si mai importanta intrebare este daca se poate schimba titularul creditului ca noi sa nu mai avem probleme de genul asta
ce inseamna ptr dvs titularul creditului? sotia dvs din cate inteleg eu este persoana care a imprumutat acei bani , acum nu are cum sa scape de acest lucru
parinti dvs nu cred ca au vre-o firma sau vreun contract de preluare a creantelor incheiat cu banca
un imprumut mai mare din partea parintilor prin care sa va plateasca imprumutul initial , daca se mai poate
mai bine incercati si ajutati cumva ca in situatia data dvs impreuna cu sotia aveti de pierdut cel mai mult prin inscrierea sotiei in biroul de credit si cativa ani, adio credite
Si daca se ofera parintii sa preia acest credit nu se poate face un contract de novatie sau ceva de genu?
dvs daca ati avea o banca ati accepta lucrul acesta din partea unui client
ati schimba un client care are 38 de zile intarziere cu unul care este inscris deja pe lista neagra#-o
Aveti dreptate multumesc mult ptr. raspunsuri si adevarat cum a zis Basescu ca de dusmani te poti feri dar e mai greu sa te feresti.........

Alte discuții în legătură

Imprumut bancar - solicitant restantier la alta banca desire12 desire12 buna ziua,daca a facut un imprumut de nevoi personale acum vreo 3-4 ani in urma si nu la achitat la o banca oarecare,si acum vrea sa faca din nou imprumut ... (vezi toată discuția)
Credit refuzat pe motiv ca sotia figureaza in biroul de credit aleksutzu aleksutzu In anul 2007 sotia mea (pe atunci necasatorita) a facut un credit pe 10 ani pe numele ei pentru sora ei urmand ca aceasta sa plateasca ratele. In anul 2008 ... (vezi toată discuția)
Imprumut pentru studii de la banca vs. raport biroul de credit rabina rabina Buna ziua, SITUATIE: 1. Discutie de principiu cu reprezentant ING (unde am trei conturi - curent, economii si euro), pentru acordarea unui imprumut ... (vezi toată discuția)