avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut bancar - solicitant restantier la alta banca ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut bancar - solicitant restantier la alta banca

buna ziua,daca a facut un imprumut de nevoi personale acum vreo 3-4 ani in urma si nu la achitat la o banca oarecare,si acum vrea sa faca din nou imprumut probabil la alta banca are vreo sansa sa-i accepte imprumutul,sau ce se poate intampla?va rog un raspuns daca se poate si va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Cazacu , Consultant credite si finantari 08:12, 5 Aprilie 2013
In principiu, nu, dar : depinde de suma imprumutata initial, cat a mai ramas de achitat din ea si de numarul de zile de intarziere la plata.
Cel mai simplu, se merge la orice banca si se solicita o verificare in CRB/Biroul de credite. Daca apare cu creditul vechi raportat, dar intarzierea e mare si noua banca va vrea sa-l finanteze, mai mult ca sigur ca il va pune sa achite din nou credit pe vechiul, iar el va folosi efectiv doar suma ramasa .
Mai mult decat un refuz de la noua banca de la care vrea sa ia credit nu are ce sa i se intample.
Daca nu au trecut inca patru ani, nu va primi un alt credit. Daca au trecut 4 ani si anul in curs, tot ce e posibil sa nu mai apara in biroul de credit, iar in CRB sunt sanse sa nu fi fost declarat deloc. Pe langa asta, mai sunt IFN-urile care acorda imprumuturi cu garantie, fara verificarea bazelor de date. Dar numai cu ipoteca.
avand in vedere ca nu a achitat creditul si nu ca a intarziat la plata ratelor, are raportate la Biroul de Credite, categoriile de intarziere pe masura. Mai mult ca sigur nu-si vor asuma bancile un asemnea risc si nu-l va accepta ca participant la credit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer rambursare credit de la o persoana fizica la alta Drezic Drezic Bune seara! Am urmatoarea problema sper ca ma puteti ajuta! Acum 2 ani sotia a luat un credit de 12.000 de lei aproximativ si prostia ... (vezi toată discuția)
Birou de credit Ovidiu Cozma Ovidiu Cozma Buna seara! In anul 2015 am facut un imprumut la un IFN pe o perioada de 6 luni. Dupa putin timp am pierdut locul de munca, ne mai putand plati rata. Dupa 3-4 ... (vezi toată discuția)
Biroul de credite fandreptate fandreptate am s-a va explc in cateva randuri situatia mea , am luat un imprumut de tbi ifn , imprumut pe care din diferite motive nu am putut sa-l restitui la timp , am ... (vezi toată discuția)