buna ziua,daca a facut un imprumut de nevoi personale acum vreo 3-4 ani in urma si nu la achitat la o banca oarecare,si acum vrea sa faca din nou imprumut probabil la alta banca are vreo sansa sa-i accepte imprumutul,sau ce se poate intampla?va rog un raspuns daca se poate si va multumesc.
In principiu, nu, dar : depinde de suma imprumutata initial, cat a mai ramas de achitat din ea si de numarul de zile de intarziere la plata.
Cel mai simplu, se merge la orice banca si se solicita o verificare in CRB/Biroul de credite. Daca apare cu creditul vechi raportat, dar intarzierea e mare si noua banca va vrea sa-l finanteze, mai mult ca sigur ca il va pune sa achite din nou credit pe vechiul, iar el va folosi efectiv doar suma ramasa .
Mai mult decat un refuz de la noua banca de la care vrea sa ia credit nu are ce sa i se intample.
Daca nu au trecut inca patru ani, nu va primi un alt credit. Daca au trecut 4 ani si anul in curs, tot ce e posibil sa nu mai apara in biroul de credit, iar in CRB sunt sanse sa nu fi fost declarat deloc. Pe langa asta, mai sunt IFN-urile care acorda imprumuturi cu garantie, fara verificarea bazelor de date. Dar numai cu ipoteca.
avand in vedere ca nu a achitat creditul si nu ca a intarziat la plata ratelor, are raportate la Biroul de Credite, categoriile de intarziere pe masura. Mai mult ca sigur nu-si vor asuma bancile un asemnea risc si nu-l va accepta ca participant la credit
Birou de credit
Ovidiu Cozma
Buna seara! In anul 2015 am facut un imprumut la un IFN pe o perioada de 6 luni. Dupa putin timp am pierdut locul de munca, ne mai putand plati rata. Dupa 3-4 ... (vezi toată discuția)
Biroul de credite
fandreptate
am s-a va explc in cateva randuri situatia mea , am luat un imprumut de tbi ifn , imprumut pe care din diferite motive nu am putut sa-l restitui la timp , am ... (vezi toată discuția)