avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit refuzat pe motiv ca sotia figureaza in biroul ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit refuzat pe motiv ca sotia figureaza in biroul de Credit

In anul 2007 sotia mea (pe atunci necasatorita) a facut un credit pe 10 ani pe numele ei pentru sora ei urmand ca aceasta sa plateasca ratele. In anul 2008 ne-am casatorit si doream sa facem si noi credit pentru achizitionarea unei case numai ca planurile ne-au fost date peste cap de cumnata mea care a inceput sa intarzie cu plata ratelor avand ca rezultat raportarea la biroul de credit a sotiei mele astfel ca noi nu am mai putut face credit pt casa. In acelasi an am semnat pe numele meu si pe al sotiei 2 contracte de economisire-creditare cu o banca urmand ca banca sa ne acorde credit la sfarsitul perioadei de economisire. La data semnarii contractului am specificat ofiterului de credite de la banca situatia sotiei care ne-a spus ca pt ei nu conteaza raportarile la diferite baze de date a rau platnicilor si ca daca vom depune bani constant in cont ca si cum am achita rata la un credit aceasta va cantari mai greu la acordarea creditului. Incepand cu luna ianuarie anul acesta cumnata mea nu a mai platit ratele sotia mea fiind raportata cu intarzieri de peste 180 zile. Acum 3 saptamani am vrut sa obtinem credite in baza contractelor de economisire-creditare si spre stupefactia noastra am fost refuzati amandoi: sotia pe motiv ca figureaza in biroul de credit iar eu pe acelasi motiv cu toate ca eu nu am avut niciodata restante sau raportari la CRB sau biroul de credit. Ce pot face? Pot chema in instanta banca pt discriminare? Nu mi se pare corect ca si eu sa port acel "stigmat" de rau platnic doar pentru ca sotia imi poarta numele si locuim la aceeasi adresa.
Cel mai recent răspuns: aleksutzu , utilizator 07:29, 7 Septembrie 2012
Cereti raportul dvs. de la Biroul de credit, sa vedeti daca nu a fost vreo greseala. Creditul de achizitie se contracteaza pe familie, asa ca, din pacate, veti avea mereu aceeasi problema. Sotia mai are si una in plus: ea va fi executata pentru acel credit pe care sora nu il mai plateste. Poate e mai bine ca nu ati reusit sa cuparati casa, ca sa nu va treziti cu ea scoasa la licitatie ulterior.
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
ContSters194995, utilizator
Mi-am scos situatiile si de la Biroul de credit si de la Centrala Riscului de Credit si sunt "curat". Am avut grija sa nu raman restant nici cu cel mai mic comision. Se pare ca strategia lor este sa te atraga sa economisesti la ei dar sa nu iti acorde acel credit.Chiar am vazut la TV acum vreo 2 saptamani un analist economic care spunea ca bancile doar simuleaza activitatea de creditare pt a putea imprumuta statul roman. Pot totusi face un act la notar de separare sau divort temporar ca sa ne aparam bunurile si totodata sa nu mai se poata lega de legatura asta cu sotia mea?:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot obtine credit daca sunt in biroul de credit ? ovidiub1 ovidiub1 Buna ziua , Pot obtine credit daca eu sunt inregistrat in biroul de credit cu restante iar sotia nu ? In acest caz sotia poate contracta singura un credit ... (vezi toată discuția)
Lista neagra, cat raman inscris la biroul de credit ? animacikaa animacikaa buna in 2002 am cumparat produse in rate pe care nu am platit o si am ajuns la lista neagra a platitorilor...... cati ani raman acolo ca acum am un loc de ... (vezi toată discuția)
Girez un credit, rău platnic Mazărea Mazărea Bună ziua! As putea sa girez pentru un cred al soțului meu, chiar dacă sunt rău platnic? Mulțumesc! (vezi toată discuția)