avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării lista neagra, cat raman inscris la biroul de credit ?
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

lista neagra, cat raman inscris la biroul de credit ?

buna
in 2002 am cumparat produse in rate pe care nu am platit o si am ajuns la lista neagra a platitorilor......
cati ani raman acolo ca acum am un loc de munca si nu pot sa iau un credit...sau oare sunt sters de acolo?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Cazacu , Consultant credite si finantari 11:05, 24 Februarie 2013
La urmatoarea adresa aveti un link pentru persoane fizice:
[ link extern ]
Este gratuita 1 solicitare pe an calendaristic. Daca inca nu v-au scos de pe lista CRB atunci trebuie sa mergeti la banca la care ati avut ratele sa discutati cu ei. Eu stiu ca perioada este de la 4 la 7 ani.
Buna,
cu un istoric negativ la Biroul de Credit vei ramane raportat timp de 7 ani de la data raportarii in Biroul de Credit. Data raportarii la Biroul de Credit nu coincide cu data cand ai luat credit, ci momentul in care ai devenit restant si raportat ca atare de catre banca.
In majoritatea cazurilor, daca apari cu o restanta la Biroul de Credit nu vei mai putea sa obtii un credit.
Perioada de analiza de la Biroul de Credit luata in calcul de catre banca difera in functie de normele de risc ale fiecarei banci in parte. Astfel, daca unele banci se pot uita pe istoricul raportarilor din ultimii 2 ani (fiind mai permisive), alte banci se pot uita pe intreg istoricul. De asemenea, e posibil sa gasesti banci care isi asuma riscul sa iti acorde un credit, dar cu o rata a dobanzii mai mare (deoarece si riscul de creditare este mai mare pentru un client care a inregistrat restante) si unele restrictii privind suma maxima ce poate fi obtinuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Biroul de credit cosmyn86 cosmyn86 Buna seara.Acum trei ani am fost raportat la Biroul de credit,in acest timp datoria a fost achitata in urma unei intelegeri cu firma de recuperare.Ma ... (vezi toată discuția)
Lista neagra datornici banci julia61 julia61 buna ziua, daca am platit datoria restanta la un card de credit ,datorie preluata de o firma de recuperare in cat timp voi fi stearsa de pe lista neagra a ... (vezi toată discuția)
Limita credit crb kony kony salut, imi poate spune si mie cineva daca suma limita datorata creditorului (pentru a fi in datele Centralei Riscului Bancar) este de 20 000 lei? Pentru ... (vezi toată discuția)