avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut pentru studii de la banca vs. raport Biroul ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut pentru studii de la banca vs. raport Biroul de Credit

Buna ziua,

SITUATIE:

1. Discutie de principiu cu reprezentant ING (unde am trei conturi - curent, economii si euro), pentru acordarea unui imprumut pentru studii, de max. 3000 Euro, cu rate esalonate pe max. 5 ani.
2. Necesitate raport Biroul de Credit
3. Dupa trimiterea raportului BC la ING, raspunsul este urmatorul:

"Din raportul atast reiese faptul ca in anul 2012 ati avut intarzieri la plata unei rate de : + 90 zile ( in luna august), + 60 zile (luna septembrie) si + 120 zile (in luna octombrie).
De asemenea in luna februarie 2013 ati mai inregistrat o restanta de plata mai mare de 30 zile.
Datorita acestor intarzieri nu putem initia aplicatia de credit despre care am vorbit."


INTREBARI IN FORUM:
1. In conditiile date, ING-ul nu imi mai poate acorda nici un imprumut in viitor?
(se mentiona "deocamdata nu putem", ceea ce nu stiu ce inseamna).

2. Poate vreo banca sa imi acorde acest imprumut, tinand cont de acest raport?

Mentionez ca, intre timp, toate situatiile cu restante au fost solutionate, iar conturile au fost inchise.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: rabina , utilizator 13:38, 16 August 2016
Buna ziua!
In conformitate cu prevederile Deciziei ANSPDCP 105/2007, "Datele negative sunt stocate în sistemele de evidenţă de tipul birourilor de credit şi dezvăluite participanţilor pentru perioada necesară realizării scopurilor prevăzute la art. 1, dar nu mai mult de 4 ani de la data achitării ultimei rate restante sau de la data ultimei actualizări transmise, în cazul neachitării restanţelor până la data respectivă".
Prin urmare, in luna noiembrie 2016 se vor sterge mentiunile despre "intarzieri la plata unei rate de : + 90 zile ( in luna august), + 60 zile (luna septembrie) si + 120 zile (in luna octombrie)". In martie 2017 se va sterge si mentiunea despre inregistrarea din februarie 2013. La acest aspect se referea ING cand mentiona "deocamdata nu putem".

Datele din Biroul de credit sunt interpretate si asumate de fiecare institutie de credit in parte. Este astfel cat se poate de posibil ca alte banci sa va acorde creditul solicitat. De altfel, poate si ING ar putea: ati incercat sa solicitati o derogare, prin conducatorul sucursalei?

Cu stima,
Va multumesc mult pentru raspuns si pentru sugestie!
Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare salariu de catre banca Tetra Tetra Buna ziua, Fiul meu are contractat in urma cu doi ani un imprumut la ING. Pană în luna mai a platit rata la zi. In luna mai, din anumite motive nu a putut ... (vezi toată discuția)
Birou de credit ElenaEne96 ElenaEne96 Buna seara , am si eu o intrebare .. am avu un imprumut la o institutie nebancara .. am avut intarziere la plaata ratelor si am fost bagata in birou de credit ... (vezi toată discuția)
Transfer rambursare credit de la o persoana fizica la alta Drezic Drezic Bune seara! Am urmatoarea problema sper ca ma puteti ajuta! Acum 2 ani sotia a luat un credit de 12.000 de lei aproximativ si prostia ... (vezi toată discuția)