marin_catalin a scris:
deci, sa inteleg ca o hotarare judecatoreasca privind o contestatie la o amenda/sanctiune OUG 195/02 in anul 2011, este definitiva si irevocabila?
Da.
marin_catalin a scris:
eu nu mai pot face recurs?
Nu.
marin_catalin a scris:
Poate acel judecator a gresit, iar eu ma aleg cu decizia acestuia si pe deasupra este si irevocabila.
Intrebarea aceasta trebuie sa o adresati celor care au adoptat Legea nr. 202/2010.
marin_catalin a scris:
Daca totusi fac recurs/contestatie sau cum se numeste acel act, la acea hotarare, ma intreb unde se poate depune si ce sanse am?
Daca faceti recurs, va fi respins ca inadmisibil.
Contestatia in anulare si cererea de revizuire se exercita pentru motivele strict si limitativ prevazute la art. 317, art. 318, art. 322 Cod procedura civila (ca sa va fie mai clar, sunt doar cateva motive).
Asa cum am mai scris, cererea de revizuire si contestatia in anulare intemeiate pe art. 318 si pe art. 317, alin. (2) Cod procedura civila sunt inadmisibile. Ramane doar o contestatie in anulare intemeiata pe art. 317, alin. (1) Cod procedura civila (parerea mea este ca si aceasta ar trebui respinsa ca inadmisibila, dar asta ramane sa stabileasca practica judiciara).
Deci, puteti formula contestatie in anulare daca:
-procedura de citare pentru termenul la care s-a judecat cauza nu a fost legal indeplinita;
-hotararea a fost pronuntata de o instanta care nu era competenta general, material sau teritorial exclusiv sa judece cauza.
Daca ati fost legal citat si daca instanta care a pronuntat hotararea este judecatoria in raza careia a fost savarsita contraventia, inseamna ca nu aveti motive sa atacati hotararea cu contestatie in anulare.
marin_catalin a scris:
Totodata care este legea care a intrat in vigoare in anul 2010 si care precizeaza ca nu mai poti face recurs la o hotarare judecatoreasca privind o contestatie la OUG 195/02?
Legea nr. 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor.
marin_catalin a scris:
astept un raspuns si cateva explicatii mai pe intelesul meu.
Am incercat.