avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general stornare factura penalitati de intarziere?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

stornare factura penalitati de intarziere?

Buna seara,

Ma confrunt cu o situatie si nu stiu cum sa procedez. Si anume: am o factura de chirie la care s-au calculat penalitati de intarziere. Cand l-am actionat in judecata pe client, instanta a spus ca acesta factura s-a prescris. In consecinta, nu mai putem recupera valoarea creantei si nici a penalitatilor aferente.
Prin angajamentul de plata al salariatului responsabil de contractul si factura emisa, am recuperat creanta. Dar ce fac cu factura de penalitati? Nu pot sa o anulez, pentru ca am depasit perioada fiscala. Ma gandeam la o stornare, dar este corecta aceasta stornare? In ce baza sa o fac?
Ma gandesc ca singura solutie este sa dau aceasta suma pe pierdere (654).

Ma puteti ajuta va rog, cu o alta solutie legala, daca exista?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: leopoldina , utilizator 19:01, 20 Octombrie 2011
Din punct de vedere fiscal nu mai puteti face nimic.. Daca sunteti privat puteti storna suma de pe venituri, dar fara a afecta veniturile dpdv fiscal !!!
In fapt trebuia ca in termen de 60 de zile sa formati o comisie care sa gaseasca vinovatul si sa-i imputati suma !!!
Sa inteleg ca pot face o factura de stornare la factura de penalitati de intarziere? Stiam ca o stornare se poate face doar in cazul in care prestarea de serviciu sau livrarea de bunuri nu s-a mai executat sau s-a executat partial, sau daca s-a gresit factura. Dar nu ma regasesc in nici unul din cazuri, adica factura de penalitati s-a calculat corect (conform contractului). Cum sa procedez?
Factura o stornati in baza hotararii pronuntate de instanta. Este actul care sta la baza emiterii acestei facturi. Nu aveti cum inregistra pe pierdere aceasta suma, Dvs. v-ati recuperat banii respectivi pe baza unei decizii de imputatie. Daca stornarea este aferenta unui an fiscal anterior celui in care se efectueaza corectarea, se utilizeaza contul 1174 in aceleasi conditii in care s-ar utiliza conturile din clasele 6 si 7.
Multumesc mult de raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi mai vechi de 3 ani ioanaep ioanaep Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea: Avem cativa furnizori cu sold , iar sumele sunt din 2006, aceste sume se pot prescrie din initiativa noastra? ... (vezi toată discuția)
Storno factura croitoru raluca croitoru raluca buna ziua in 05.05.2010 am emis o factura catre unul din clientii nostrii , s-a facturat un bun. in 06.06.2011 clientul ne-a returnat bunul respectiv , am ... (vezi toată discuția)
Cum se corecteaza inregistrarea de 2 ori a aceleasi facturi in anii anteriori cornel2012 cornel2012 Am descoperit ca s-a inregistrat o factura de 2 ori in anul 2009. E vorba de contul 303. Are sold debitor 527 ron. S-a inregistrat o achizitie de 2 birouri. ... (vezi toată discuția)