avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cladire ruina in patrimoniul institutiei publice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cladire ruina in patrimoniul institutiei publice

Buna seara. Am o problema. In contabilitatea institutiei publice este inregistrata o cladire, in prezent ruina, la valoare de peste 100.000 lei. Cladirea nu a fost reevaluata din 2004 si nici nu a fost calculata sau inregistrata vreo amortizare. Trebuie facuta inventariere cu 30 septembrie din dispozitia organelor de control. Intrebarile sunt: Fac reevaluare (printr-o comisie) sau amortizare? Sau amandoua? Cum reevaluam o ruina?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters210520 , utilizator 20:22, 20 Octombrie 2011
Faceti o cerere de asigurare de dovezi in contradictoriu cu Primaria prin care solicitati sa se stabileasca valoare ei,starea fizica,daca mai poate fi reabiilitata.Cu aceasta expertiza puteti apoi sa evidentiati in documetele contabile starea ei.
Nu reevaluati ruina ! Inventariati si daca este cazul,reevaluati, cladirea !! La inventariere, comisia va analiza starea cladirii si functie de durata de viata normata si cea realizata , poate face propuneri chiar de scoatere din uz daca este cazul !
In cazul in care comisia de inventariere considera ca se poate repara capital si mai poate fi folosita in scopul in care a fost construita, se va reevalua conform prevederilor legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota de rebut/pv casare teiu teiu situatie: in cazul in care un container prezinta defecte majore sau se distruge ca urmare a manevrarii sau a transportarii dintr-un loc de depozitare in altul ... (vezi toată discuția)
Reevaluare cladire din 2 in 2 ani? bestb bestb Salut! Am si eu o intrebare: Se poate reevalua o cladire care a fost reevaluata ultima oara la 31.12.2007? Adica se poate si mai devreme decat 3 ani sau ... (vezi toată discuția)
Achizitie constructii + teren andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 Imi puteti da si mie va rog frumos o parere in legatura cu valoarea imobilului ce se va inregistra in contabilitate...Ideea este urmatoarea: am achizitionat de ... (vezi toată discuția)