avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza intrare pentru cetatean tunisian
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza intrare pentru cetatean tunisian

am si eu o intrebare aveti idee cum poate veni un cetatean tunisian in vizita in romania ??am vrut sa fac invitatie dar nu pot pentru ca nu am proprietate personala casa este pe numele parintilor si de la 1 octombrie nu se mai poate face fara propietari...stie cineva daca mai sunt si alte solutii....multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:16, 21 Octombrie 2011
buna dimineata.....vreau sa mai intreb daca stau cu chirie intru-un apartament dat de primarie si am contract de chirias pe 3 ani pot face invitatia pentru un cetatean tunisian sa vina in vizita in romania pentru 10 zile???multumesc
La linkul pus de @vyk scrie asa (am luat tot textul legat strict de invitatie, ca poate va foloseste):

INVITATIA PENTRU VIZITA

Pot face invitaţii cetăţenii români, cetăţenii unui alt stat membru al Uniu nii Europene, ai Spaţiului
Economic European, cetăţenii Confederaţiei Elveţiene sau străinii posesori ai unui document care atestă rezidenţa sau dupa caz şederea pe teritoriul României.

Pentru obtinerea invitatiei, invitatorul trebuie sa prezinte la formatiunile teritoriale ale Oficiului
Roman pentu Imigrari urmatoarele documente:

- cartea de identitate sau paşaportul pentru cetăţenii români, cartea de identitate sau paşaportul şi certificatul de înregistrare, cartea de rezidenţă sau cartea de rezidenţă p ermanentă pentru cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene şi ale Spaţiului Economic European şi pentru cetăţenii Confederaţiei Elveţiene, precum şi pentru membrii de familie ai acestora şi paşaportul şi permisul de şedere pentru străini, în original şi în copie;
- dovada asigurarii conditiilor de cazare*, in original si copie;
- dovada posibilitatilor de asigurare a intretinerii strainului in cuantum de cel putin 30 euro/zi
pentru intreaga perioada pentru care este invitat**;
- copie de pe documentul de trecere a frontierei de stat (pasaport, titlu de calatorie, etc.)
apartinand strainului invitat***;
- doua fotografii de dimensiunea 3 x 4 cm (tip pasaport) ale strainului invitat;
- taxe: - 19 RON taxa consulara; se achita la Trezorerie/C.E.C. in c ontul bugetului de stat nr.
20330102;
- 3 RON taxa cerere; se achita la Trezorerie/C.E.C. in contul bugetului de stat nr. 20330102;
- 1 RON contravaloare formular -tip; se achita la Trezorerie/C.E.C. in contul bugetului de stat
nr.20330108;
* se poate face printr -un contract de vanzare - cumparare, contract de inchiriere, contract de comodat, declaratie notariala de luare in spatiu, hotarare judecatoreasca sau orice alt document, eliberat in conditiile legii, prin care se poate face aceasta dovada;
** se poate face cu adeverinta de salariu, talon de pensii, extras de cont bancar ori alte documete echivalente;
*** valabilitatea pasaportului trebuie să depasească valabilitatea vizei cu cel puţin 3 luni

Se pare ca se poate si cu contractul de inchiriere.

Completare

Acum a postat o utilizatoare fericita (si noi pentru ea), cititi va rog discutia aceasta:

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in tunisia marideni marideni buna ziua,ma intereseaza ce acte am nevoie pentru a ma casatori cu un cetatean tunesin in Tunez.Sunt cetatean roman dar stabilita in Spania de 10 ani si vreau ... (vezi toată discuția)
Casatorie mixta magda_alexandrescu magda_alexandrescu vreau sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian, lamuriti-ma va rog, dupa casatorie in cat timp poate obtine permis de sedere in romania? si ce drepturi are? de ... (vezi toată discuția)
Supralegalizare magda_alexandrescu magda_alexandrescu Buna seara, vreau sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian, spuneti mi va rog pasii supralegalizarii pentru ca actele lui sa fie recunoscute in Romania. Din ... (vezi toată discuția)