avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... penalizari
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

penalizari

legea care prevede stergerea penalizarilor sau a majorarilor se aplica si in cazul datoriilor catre casa de asigurari de sanatate?pt ca vreau sa platesc luna viitoare si nu stiu daca beneficiez de scutiri la plata penalizarilor







Cel mai recent răspuns: istudcpr2000 , utilizator 15:06, 6 Noiembrie 2011
Potrivit Ordinului 2.604/ 2011 privind aplicarea prevederilor art. XI din Ordonanţa Guvernului nr. 30/ 2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/ 2003 privind Codul fiscal, precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, prevederile acestuia se aplică pentru obligaţiile fiscale administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, precum şi pentru cele stabilite de alte direcţii de specialitate din cadrul Ministerului Finanţelor Publice şi transmise spre recuperare Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. În consecinţă, persoanele care au obligaţii fiscale accesorii aferente obligaţiilor fiscale principale restante la data de 31 august 2011 către F.U.A.S.S. nu beneficiază de facilităţile fiscale amintite anterior.
Care sunt obligatiile fiscale administrate de ANAF ?:surrender:
Ministrul Finantelor a declarat joi ca noul regim al penalitatilor de intarziere aferente creantelor administrate de ANAF se aplica si persoanelor fizice cu datorii catre bugetul de stat sau de contributii sociale, somaj sau sanatate, inclusiv pentru cei cu venituri din inchirieri sau arendari.Ce putem intelege din acest mesaj, ca se aplica si pt datoriile catre casa de asigurari de sanatate.
Buna ziua.Am si eu cam aceeasi nelamurire privind niste penalitati la plata CAS dar ce nu inteleg este de ce suntem anuntati dupa 4 ani de aceste datorii cand penalitatile depasesc suma de plata?Daca as face contestatie as putea sa scap sa platesc numai banii datorati fara penalitati?
Va mutumesc.
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
istudcpr2000, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Og.30/2011 privind completarea si modificarea codului fiscal - se aplica si intreprinderii familiale? mymymymy mymymymy Buna ziua, Sunt IF (mag. alimentar in provincie com A..., zud. B...) din 2007 nu am platit CASS,CAS va rog sa-mi spuneti daca : - ma incadrez in OG ... (vezi toată discuția)
Datoriile la cnas eu12345 eu12345 Buna ziua! am de achitat, ca PFA, la CNAS contributie curenta, aferenta anului 2006, de 786 lei si dobanzi, majorari, penalitati de aproximativ 1500 lei, anii ... (vezi toată discuția)
Taierea penalitatilor poolmat poolmat VA ROG SA-MI ZICETI DACA EU SUNT SCUTIT DE LA PLATA PENALITATILOR ,DEOARECE AM FOST LA CASA DE PENSII SI MI-AU ZIS CA NU SUNT SCUTIT .EU AM O INTREPRINDERE ... (vezi toată discuția)