avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, probleme de partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, probleme de partaj

Buna seara. Retin atentia celor care ma pot ajuta cu un sfat. Am probleme in casnicie si s-ar putea ajunge la divort; tinand cont ca am impreuna cu sotia un copil nu ma indoiesc ca ecesta ar fii incredintat sotiei spre crestere. Avem impreuna un apartament 2 camere achizitionat prin credit imobiliar principalul debitor fiind eu, sotia mea, coplatitor. Intrebarea mea este ce se intampla in aceasta situatie?, va trebui sa viindem apartamentul inainte pentru a scapa de ipoteca?, pentru ca singur nu voi putea suporta plata ipotecii+eventual pensia alimentara, iar sotia mea deasemenea nu poate plati singura ipoteca. Multumesc
Cel mai recent răspuns: minzucatalin , utilizator 22:57, 24 Octombrie 2011
Se vor imparti atat activele cat si pasivele in 2, jumatate pentru fiecare sot.

Incepand cu 1 octombrie 2011 custodia este comuna, cu exceptia cazului in care interesul superior al minorului necesita acordarea custodiei unice.
buna ziua.
ar fii excelent daca v-ati intelege amiabil in privinta impartirii bunurilor comune, pentru a evita cheltuielile destul de mari in cazul partajului judiciar.
problema este sa gasiti un cumparator dispus sa achizitioneze acest imobil cu sarcina existenta .
Vanzarea bunului si impartirea banilor este cea mai buna solutie in cazul dvs.
asa m-am gandit si eu ca ar fii cel mai bine dar nu eram sigur. Sa inteleg ca ar trebui sa vindem apartamentul inaintea actiunii de divort?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
minzucatalin, utilizator
In puteti vinde oricand.
Oportunitatea momentului incheierii actului de instrainare a imobilului ramane la aprecierea dvs. in functie de situatia concreta existenta.

Alte discuții în legătură

Partaj asdfgh!1 asdfgh!1 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: sunt in divort cu sotia si as dori sa stiu ce se va intampla in cazul partajului cu bunurile noastre. Apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Partaj lusima lusima Eu impreuna cu fostul sot avem cumparat impreuna in parti egale si indivizibile un apartament inainte de a fi casatoriti, cu banii de la parintii nostri care ... (vezi toată discuția)
Ipoteca si partaj TOASCA79 TOASCA79 speta: sotul achizitioneaza apartament inainte de casatorie cu ipoteca pe 30 ani, impreuna cu parintii care sunt coplatitori. se casatoreste, ratele fiind ... (vezi toată discuția)