Eu impreuna cu fostul sot avem cumparat impreuna in parti egale si indivizibile un apartament inainte de a fi casatoriti, cu banii de la parintii nostri care au contribuit in mod egal(pe numele meu de domnisoara si a lui).Acum am divortat ,si cer partajul acelui apartament si a bunurilor comune acumulate in timpul casatorie.Eu nu mai locuiesc in acea casa ,ci la parinti datorita violentelor fostului sot,iar copilul ne-a fost incredintat sub autoritate parentala ambilor parinti cu stabilitea domiciliului comun la mine.Intrebarile mele sunt :
1.Ce sanse am sa obtin acel apartament in natura,achitandu-i fostului sot partea care i se cuvine?..(.el nu este de acord )
2.Daca acel apartament este supus partajuului ,desi,el nu este un bun obtinut in timpul casatoriei?
3.Exista o alta modalitate de a imparti altfel apartamentul in parti egale??
Mentionez ca, nu am ajuns la nici o intelegere cu fostul sot ,e privind impartirea bunurilor,el considerand ca lui i se cuvine totul...inclusiv neplata pensiei alimentare.De asemenea pe toata perioada casatoriei eu am avut un job stabil cu veniturii medii, si el avand venituri mici si sporadice
Pt apartament aveti cote egale, daca nu se poate imparti comod in natura, fie se va atribui partii care il doreste, fie se va vinde si banii se vor imparti.
Sotul vrea sa pastreze ap si sa va despagubeasca sau ce vrea ? ( cum vrea el sa ramana in ap si sa nu va despagubeasca , nu se poate)
Daca bunul a fost achizitionat inaintea casatoriei, atunci nu vorbim de codevalmasie ca urmare a casatoriei ci de coproprietate pe cote-parti egale. Va fi un partaj, dar nu din casatorie ci din starea de indiviziune.
Bunul va trebui atribuit unui coproprietar, cu obligatia de a plati sulta celuilalt. Aceasta atribuire depinde de probele ce se vor administra in fata instantei, de faptul daca sotul mai are al imobil in proprietate, etc.
Mai exista si varianta vanzarii lui de comun acord si impartirii banilor.
Nu va conta nivelul veniturilor, deoarece bunul a fost achizitionat inaintea casatoriei.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj apartament
alel
Buna ziua,
Am mai multe nelamuriri in ceea ce priveste partajul parintilor mei. Au impreuna un apartament, sunt divortati, iar mama mea locuieste in chirie ... (vezi toată discuția)
Partaj divort
Dascalu7
Buna Ziua,
va rog, in cazul unui divort cum se face partajul in cazul cand exista un minor ( 16 ani) in intretinerea unuia din soti, respectiv a mamei. ... (vezi toată discuția)