avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier cu vatamarea unui biciclist pe trecere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier cu vatamarea unui biciclist pe trecere

Buna seara.
Numele meu este Daniel Alexandru si in 21.09.2011 am accidentat un biciclist care se angajase sa traverseze trecerea de pietoni pe bicicleta(desi nu recunoaste) si pe deasupra era baut in urma alcool-testului avand un rezultat de 0,69 in aer expirat.De mentionat faptul ca am incalcat 2 reguli de circulatie accidentand biciclistul cand efectuam manevra de mers inapoi.( Am trecut de o intersectie si am realizat ca trebuia sa fac dreapta, m-am asigurat ca nu vin masini nici din fata nici din spate si am hotarat sa dau inapoi )Accidentatul s-a ales cu fractura de femur la care a fost necesara o interventie chirurgicala cu placa si 7 suruburi si va necesita intre 80-100 zile ingrijiri medicale.Nu are inca certificat medico-legal dar cu siguranta va avea un numar mare de zile 80-100.
Nu am antecedente, am facut tot posibilul sa ajut la reparare prejudiciului am platit pt dansul C.A.S.-ul deoarece nu lucreaza de foarte mult timp am fost la spital cu mancare, am donat sange, am platit o parte din tratament. Familia doreste cu orice pret sa ma dea in judecata asta cred pt ca pana acum orice incercare de a ma intelege cu dansul si de a ma ierta a esuat. Am ofertat 1000 euro mi-a cerut 1500 si am acceptat cererea dansului dupa care s-a ajuns sa-mi tot ceara. Eu nu am un salar mare oricum acei bani ii imprumutam.
Pt ca suntem din provincie cei ce cunosc familia spun ca sunt foarte rai si nu o sa ajung la niciun rezultat.Am incercat sa nu iau in seama si nu am reusit nimic pana acum.Mentionez ca incearca sa faca cheltuieli ca sa le scoata in evidenta in fata instantei.Am chitantele pt tot ce am cheltuit.Am si o inregistrare in care imi recunoaste ca a fost pe bicicleta facuta in spital ,cu mine mai era un prieten cand a recunoscut.Regret ca s-a ajuns aici si ca nu pot face nimic mai mult. Stiu ca ma incadrez la articolul 184 alin.2 si 4 din CP.Va rog sa-mi spuneti din puntul dvs de vedere ce sanse am sa scap cu o pedeapsa mai usoara ,ex. amenda si tinand cont de faptul ca tot ce am scris e este adevarat ce credeti ca mi se va intampla ? Ce ma va obliga instanta sa platesc in urma unui proces atat civil cat si penal ? Am asigurare RCA. Ce ma va obliga sa platesc din buzunar in afara celor la care este asiguratorul obligat sa plateasca ? Ce-mi recomandati ?
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:21, 21 Octombrie 2011
In functie de conditiile concrete in care s-a produs accidentul de circulatie (pe care nu le-ati aratat in totalitate) exista posibilitatea ca solutia procurorului sa fie NUP.
Daca aveati asigurare RCA valabila la data evenimentului aceasta va acoperi toate pagubele pe care le-ati produs. Nu mai dati bani si pastrati toate chitantele pe care le aveti. Le puteti folosi in instanta. Angajati-vaun avocat care sa va apere si sa va reprezinte in instanta.
cioan a scris:

In functie de conditiile concrete in care s-a produs accidentul de circulatie (pe care nu le-ati aratat in totalitate) exista posibilitatea ca solutia procurorului sa fie NUP.

Adica concret ce?
Ma deplasam pe dn inspre casa. S-a intamplat pe la ora 18 conditii meteo bune. Am fost atentionat de sotie in timp ce treceam de intersectie ca trebuie sa facem dreapta ca sa platim facturile la un paypoint. Am oprit masina dupa ce am trecut cu cca 10-15 metri de trecerea pietonala.M-am asigurat ca nu vine nicio masina din fata si din spate si am efectuat manevra de dat inapoi moment in care biciclistul a traversat trecera iar eu nu am apucat sa-l evit deoarece s-a intamplat foarte repede. L-am lovit cu partea dreapta spate. El se deplasa de la stanga spate spre dreapta spate.Nu a recunoscut ca era pe bicicleta. Nu am baut dar biciclistul era baut si avea o alcoolemie de 0,69 in aerul expirat cand politia a facut alcooltestul la spital unde a fost transportat dupa ce eu am anuntat serviciul de urgenta 112. Au fost martori la fata locului dar niciunul nu a declarat nimic politia nu a audiat pe nimeni.Politistul mi-a spus ca dupa cum vede el, accidentatul nu se afla pe bicicleta. O sa cer expertiza oricum in momentul in care incepe UP. Am declarat la politie ca nu-mi dau seama daca se afla pe bicicleta in mers sau pe langa ea.Ce-i drept nu-mi dau seama ce am vazut in oglinda ,cea din masina ,este soldul sau si trecerea ca pe u flash totul a decurs atat de repede incat nu-mi puteam da seama. Dupa ce am vorbit cu unele pers. care erau se aflau acolo si din ceea ce deduc dupa urma de la masina nu putea fi decat pe bicicleta confirmandu-mi si martori care au vazut si chiar accidentatul in spital cand am fost la el pe care dealtfel l-am si inregistrat audio video fara stirea lui, cu mine se afla un prieten cand mi-a recunoscut. Am franat dar fara urme. Masina s-a oprit cu acoperind trecerea de pietoni(Pe trecere) Asta e cam tot. Acum aveti exact cum s-a intamplat incidentul. Ce-mi recomandati ce credeti ca se va intampla mai departe?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
danielbox4, utilizator
In primul rind angajati un avocat pentru ca sunteti in eroare de la bun inceput, notiunea de "iertare" din partea partii vatamate (ceea ce ar echivala cu retragerea sau nedepunerea unei plangeri penale) nu prea are mare greutate in cazul dv. Cercetarea isi va urma cursul cu sau fara plangerea lui. Nu mai dati bani decit daca va spune asta avocatul, si ma rog RCA ar trebui sa acopere cererile partii vatamate. El poate cere la infinit orice , mai bine il lasati sa ceara si sa demonstreze la instanta ca ceea ce cere este just. Ma rog sunt citeva opinii , singurul in masura sa va sfatuiasca corect in cunostinta de cauza este aparatorul dv.
un avocat e util, intrucat se propun si se administreaza p[robe incepand cu aceasta faza de urmarire penala, puteti propune martori sa sustina ceea ce ati declarat, expertiza criminalistica, etc.
cat priveste despagubirile, depinde la cine aveti incheiata asigurarea RCA; e bine sa va informati daca asiguratorul dvs. face tranzactii si despagubeste victimele accidentelor de circulatie si inainte de finalizarea anchetei. Pentru acest demers, va sunt necesare urmatoarele documente: o adresa de la Politia Rutiera, prin care sa se prezinte sumar modul cum s-a produs accidentul, certificatul-medico-legal, chitante, facturi, alte documente medicale ale biciclistului, carte de identitate.Important: asiguratorul nu va plati decat in masura in care veti recunoaste ca sunteti vinovat de accident si rezulta acelaSI lucru si din actele emise de politie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident biciclist pe trecerea de pietoni dilemamare dilemamare Nu stiu daca postez corect aici, dar as vrea sa pun o intrebare pt cine se pricepe cat de cat la legea rutiera in acest caz, momentan neavand un raspuns de la ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa danielbox4 danielbox4 Buna seara. Ma numesc Alexandru - Daniel si in seara zilei de 21.09.2011 am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu victima. Am trecut de o ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru vatamare corporala - ce pedeapsa credeti ca imi poate fi aplicata? danielbox4 danielbox4 Ma numesc Daniel si in sept. 2011 am fost implicat intr-un accident cu victima. Azi am primit citatie sa ma prezint la parchet. Practic am trecut de o ... (vezi toată discuția)