avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru vatamare corporala - ce pedeapsa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru vatamare corporala - ce pedeapsa credeti ca imi poate fi aplicata?

Ma numesc Daniel si in sept. 2011 am fost implicat intr-un accident cu victima. Azi am primit citatie sa ma prezint la parchet. Practic am trecut de o intersectie la care trebuia sa fac dreapta. Am trecut si de trecerea de pieton marcata si semnalizata si am oprit. Am efectuat manevra de mers inapoi (pentru a vira dreapta in intersectie) moment in care am lovit un biciclist care traversa trecerea de pietoni. Acesta s-a ales cu o fractura de femur fiind necesara interventia chirurgicala cu montarea unei placi si sapte suruburi. Mentionez ca am suportat toate cheltuielile necesare pentru ca acesta nu era asigurat. Am platit CAS, medicamente, donatie sange, mancare (pentru care exista dovezi : chitante, bonuri, martori). Am incercat sa ma inteleg pe cale amiabila oferindu-i de mai multe ori bani, ultima data 10000 lei. Acesta a refuzat cerand de fiecare data mai mult. Precizez ca nu bausem fiind testat si reultatul a fost 0. Totodata a fost testat si biciclistul cu etilotestul si rezultatul a fost 0,69. Acesta nu a recunoscut ca avea calitatea de biciclist, reiese ca avea calitatea de biciclist din marturiile celor care au asistat la producerea accidentului dupa ce au fost audiate la politie cercetari penale. Marturisesc ca vina imi apartine si imi pare rau. Nu mi-am luat avocat pentru ca consider ca nu are rost atata timp cat eu imi recunosc vina. Persoana vatamata este in posesia unui certificat medico-legal de 56 zile, dar cred ca poate fi prelungit pentru ca mai este nevoie de o interventie pentru ai scoate placa dupa ce s-a vindecat piciorul. Specific ca persoana vatamata nu doreste sa ne impacam.

Va rog sa ma indrumati ce ar fi bine sa fac in continuare si sa-mi spuneti ce pedeapsa imi poate fi aplicata in cel mai rau caz ? Voi fi supus la plata de daune in caz ca am avut asigurare valabila in momentul produceri accidentului? Daca ati fi judecator/procuror ce pedapsa mi-ati da?
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
danielbox4, utilizator
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 17:27, 16 Mai 2012
Cel mai bine este sa va angajati un avocat, chiar daca va recunoasteti vinovatia este posibil ca si biciclistul sa fi avut o parte din vina. Veti ajunge sa va judecati in instanta, iar victima va cere foarte multi bani.
Se poate sa primiti o pedeapsa cu suspendare.
Platim RCA-ul pentru ca firma de asigurare sa preia raspunderea in caz de accident.Plangerea penala se depune de catre persoana vatamata, in termen de 2 luni de la eveniment.
Dacă alegeţi să recunoaşteţi fapta aşa cum aţi descris-o, vă sfătuiesc să recunoaşteţi la primul termen în faţa instanţei fapta aşa cum va fi descrisă în rechizitoriu şi veţi beneficia de reducerea pedepsei cu o treime. Sigur tot la acel termen să aveţi pregătite ceva înscrisuri prin intermediul cărora să dovediţi buna credinţă a dvs. precum şi comportamentul dinaintea producerii evenimentului.
Din păcate probabil permisul de conducere vă va fi anulat, veţi suporta cheltuielile făcute de partea vătămată cu avocatul acesteia, iar asigurătorul va fi obligat alături de dvs. la achitarea daunelor materiale şi morale ce vor fi acordate.
Nu cred că e nevoie neapărat de avocat pentru a vă reprezenta, dar o privire aruncată de acesta pe documentele ce le veţi depune precum şi nişte sfaturi nu ar strica, mai ales că sentinţa ce se va pronunţa foate fi atacată cu recurs, în cazul în care veţi fi nemulţumit.
Din ce relatati inteleg ca persoana vatamata a cerut o suma de bani cu care nu ati fost de acord,nu ca nu a vrut sa va impacati.Care este situatia dosarului in momentul de fata?A formulat plangere penala impotriva dvstra?

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu vatamarea unui biciclist pe trecere danielbox4 danielbox4 Buna seara. Numele meu este Daniel Alexandru si in 21.09.2011 am accidentat un biciclist care se angajase sa traverseze trecerea de pietoni pe bicicleta(desi ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa danielbox4 danielbox4 Buna seara. Ma numesc Alexandru - Daniel si in seara zilei de 21.09.2011 am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu victima. Am trecut de o ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima pe trecerea de pietoni silviuloghin silviuloghin Salut, Am fost implicat intr`un accident rutier cu victima... accidentul s-a produs in apropierea unei intersectii semaforizate.. ma deplasam cu o viteza de ... (vezi toată discuția)