avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1942 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facurare client din Serbia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facurare client din Serbia

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea problema la care nu reusesc sa gasesc un raspuns complet si corect.
O societate din Romania (platitoare de TVA) efectueaza pe teritoriul Serbiei lucrari de amenajari si constructii pentru o societate din Serbia ( cod valid de TVA). Facturarea acestor servicii se face cu TVA sau fara. M tot citit ca exista un acord bilateral incheiat intre RO si Serbia.

Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: claudia22gh , utilizator 18:22, 21 Octombrie 2011
Nu ma poate ajuta chiar nimeni??? Va rog.
se factureaza fara tva, locul prestarii serviciului fiind considerat a fi serbia, adica locul unde este situat imobilul amenajat.

art. 133, alin (4) cod fiscal
Prin excepţie de la prevederile alin. (2) şi (3), pentru următoarele prestări de servicii, locul prestării este considerat a fi:
a) locul unde sunt situate bunurile imobile, pentru prestările de servicii efectuate în legătură cu bunurile imobile, inclusiv serviciile prestate de experţi şi agenţi imobiliari, de cazare în sectorul hotelier sau în sectoare cu funcţie similară, precum tabere de vacanţă sau locuri amenajate pentru camping, de acordare de drepturi de utilizare a bunurilor imobile, pentru servicii de pregătire şi coordonare a lucrărilor de construcţii, precum serviciile prestate de arhitecţi şi de societăţile care asigură supravegherea pe şantier;
Va multumesc frumos. Asa am judecat-o si eu, dar am tot citit de un anumit acord incheiat intre RO si Serbia.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la prestari servicii extracomunitare danalica danalica Buna ziua, Am o societate inregistrata in scopuri de TVA, care realizeaza amenajari interioare. Va rog sa-mi spuneti cum facturez o prestare de serviciu ... (vezi toată discuția)
Intocmire factura cazare italia ginaproalt ginaproalt Buna, Va rog daca ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns: Sunt un SRL, platitoarea de TVA si am o pensiune cu restaurant si am un oaspete din Italia ... (vezi toată discuția)
Factura emisa cu tva in comunitatea europeana loredanaalina loredanaalina Buna ziua, am o intrebare legata de tva, astfel: o firma din Romania platitoare de tva,ofera servicii de consultanta fotovoltaice pentru o firma din Italia, ... (vezi toată discuția)