avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... HG 966/29.09.2011, anexele 1-5, publicate in MO ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

HG 966/29.09.2011, anexele 1-5, publicate in MO 697/01.10.2011,

Buna ziua,
Sunt studenta la controversata facultate Spiru Haret , anul 4 .Anul acesta am avut neplacuta surpriza de a afla ca taxa la facultate s-a dublat iar pe langa aceasta Centrele teritoriale din toate localitatile s-au desfiintat.Am platit prima rata si am semnat contractul pana la 30 septembrie nestiind de aceasta schimbare.In aceeasi situatie sunt cateva mii de studenti lasati pe drumuri de Universitatea Spiru Haret .In speranta ca domnii avocati ne pot ajuta am postat aceasta problema .Multumim frumos si o zi placuta!
Cel mai recent răspuns: Meea1980 , utilizator 09:46, 24 Octombrie 2011
Dati-ne mai multe amanunte referitor la contractul semnat de dvs cu facultatea.Desi ma indoiesc ca acesta nu este pus la punct.
Intre , Universitatea Spiru Haret ..etc.etc. si C.V cu domiciliul in..,cnp.etc.etc. studenta in anul 4 la facultatea de drept si administratie publica din constanta domeniul drept specializarea drept forma de invatamant cu frecventa redusa (FR) a intervenit urmatorul contract anual de studii universitare de licenta.

1.Obiectul contractului:reglementarea modului de parcurgere a planului anual de invatamant in sistemul de credite transferabile la specializarea de studii drept din cadrul facultatii de drept si administratie publica constanta.
2.termenul:prezentul contract este valabil pentru anul universitar 2011/2012

3.credite..etc.etc.
4.planul de invatamant : ( sunt afisate disciplinele obligatorii si optionale )etc.etc.
5.drepturile si obligatiile partilor:
5.1.drepturile universitatii spiru haret:
a. sa-si faca publica imaginea in presa si mass media folosind si fotografii din activitatea universitara a studentului
b.sa incaseze taxe de inscriere la admitere ,taxe de scolarizare si alte taxe pentru activitati didactice suplimentare.
5.2 drepturile studentului:
studentul are dreptul:
a.-sa primeasca materiale didactice...
b. sa benificieze de consultatii prin intermediul articolelor publicate in revista opinia nationala
c.la acces gratuit la cluburile studentesti proprii si complexul sportiv bucuresti
d. sa beneficieze de drepturile prevazute de Carta Universitara si Regulementul privind activitatea profesionala a studentilor.

taxe-etc.etc.

Modificarea si incetarea contractului:
In situatii motivate cand apar imprejurari care nu pot fi prevazute la incheierea contractului partile sunt de acord cu modificarea contractului ca urmare a revizuirii cuantumului taxei de studiu potrivit hotararii consiliului de administratie a universitatii. Modificarea se concretizeaza prin incheierea unui act aditional :
7.2 prezentul act inceteaza:
la expirarea duratei studiilor
la cererea de retragere a studentului
la incetarea calitatii de student urmare a exmatricularii pentru abateri grave de la disciplina universitara cu incalcarea prevederilor c.u si a reg. privind activitatea profesionala a studentilor.

8. clauze speciale:
-studentul care nu achita taxa de scolarizare la termenele stabilite prin contractul de studii este penalizat 0.5% /zi..lucratoare etc..
-eventualele neintelegeri contractuale se rezolva pe cale amiabila in caz contrar litigiile rezultate fiind de competenta instantei de drept comun.
-prezentul contract incheiat si semnat astazi in 2 ex. isi pastreaza valabilitatea pe intregul an universitar atata timp cat contractantul este student la fac. de drept si adm,.publica cta. a universitatii spiru haret.
Mentionez ca anii precedenti aparea in contract undeva scris si centrul teritorial Braila.Anul acesta au scos acesta parte din el .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licenta iulie 2009 spiru haret Medeea  Iliescu Medeea Iliescu Buna Ziua! Va rog sa ma lamuriti cu privire la noua HG 749/2009 , hotarare care elimina din lista universitatilor acreditata UNIVERSITATEA SPIRU HARET. Am ... (vezi toată discuția)
Validare studii 'spiru haret' daniada daniada Buna ziua. Am terminat cursurile Facultatii de Limba si Literatura Romana - Univ. Spiru Haret, in 2008, la ID, cu anul de inscriere la Universitate - 2004, ... (vezi toată discuția)
Pot fi promovata la studii superioare crimea crimea Lucrez in administratia locala si anul acesta adica 2009 am terminat facultatea respectiv Universitatea Spiru Haret specializarea contabilitate informatica ... (vezi toată discuția)