Buna ziua! Imi puteti spune va rog vreo lege care reglementeaza posibilitatea de a realiza anumite constructii in apropierea unei localitati? Trebuie sa analizez pozibiliatea legala de a se putea construi o ferma zootehnica in apropierea unui sat pe un teren intravilan sau altul extravilan dar foarte aproape de casele oamenilor. Din cauza aceasta nu cred ca mi se pare prea legal a se obtine autorizatii pentru constructii pentru cresterea animalelor- zgomot, miros, poluare fonica si a mediului etc....
La terenul intravilan distanta dintre posibilele constructii si casele oamenilor e de maxim 2 metri iar pentru cel extravilan o posibila constructie ar fi separata de o casa doar de un drum de maxim 4 metri!
Buna ziua !
Legea nr. 50/1991 , actualizata este cea care reglementeaza eliberarea CU , AC ... pentru obtinerea acestora aveti nevoie de avize . Mergeti la autoritatea administratiei publice locale pe raza situarii terenului , singura in masura sa va lamureasca cu privire la situatia juridica a terenului , a avizelor necesare ... de regula apar probleme la obtinerea avizelor de la mediu si de la sanatate publica ...
Am gasit pe net ceva despre dreptul de vecinatate... dar nu stiu unde l-as putea gasi... pe site scrie ceva de 377 CC dar nu l-am gasit in codul civil :(( [ link extern ]
Astfel de distante intre diferite obiective si zonele protejate (locuite) sunt reglementate prin Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 536 din 23 iunie 1997.