avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatii de constructii pentru ferme zootehnice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatii de constructii pentru ferme zootehnice

Buna ziua! Imi puteti spune va rog vreo lege care reglementeaza posibilitatea de a realiza anumite constructii in apropierea unei localitati? Trebuie sa analizez pozibiliatea legala de a se putea construi o ferma zootehnica in apropierea unui sat pe un teren intravilan sau altul extravilan dar foarte aproape de casele oamenilor. Din cauza aceasta nu cred ca mi se pare prea legal a se obtine autorizatii pentru constructii pentru cresterea animalelor- zgomot, miros, poluare fonica si a mediului etc....

La terenul intravilan distanta dintre posibilele constructii si casele oamenilor e de maxim 2 metri iar pentru cel extravilan o posibila constructie ar fi separata de o casa doar de un drum de maxim 4 metri!
Cel mai recent răspuns: praslea , utilizator 22:19, 2 Mai 2012
Buna ziua !
Legea nr. 50/1991 , actualizata este cea care reglementeaza eliberarea CU , AC ... pentru obtinerea acestora aveti nevoie de avize . Mergeti la autoritatea administratiei publice locale pe raza situarii terenului , singura in masura sa va lamureasca cu privire la situatia juridica a terenului , a avizelor necesare ... de regula apar probleme la obtinerea avizelor de la mediu si de la sanatate publica ...
Am gasit pe net ceva despre dreptul de vecinatate... dar nu stiu unde l-as putea gasi... pe site scrie ceva de 377 CC dar nu l-am gasit in codul civil :((
[ link extern ]
Cred ca am facut o confuzie... acel articol mi se pare ca face parte din Codul civil pentru Republica Moldova. :D
Astfel de distante intre diferite obiective si zonele protejate (locuite) sunt reglementate prin Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 536 din 23 iunie 1997.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot construi casa conform certificatului de urbanism? Mihai2008 Mihai2008 Am cumparat un teren intravilan construibil cu certificat de urbanism in care se specifica destinatia pentru locuinte. Dupa un an si ceva am vazut ca primaria ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ,,o intrebare as vrea daca sunteti amabili,,cit ma poate costa un teren sa il trec de la extravilan la intravilan ,,1000mpatrati in afara ... (vezi toată discuția)
Care este distanta minima fata de localitate a fermelor de porci radu_nistor radu_nistor Buna ziua, Deoarece autoritatile noastre nu au reusit sa dea niste raspunsuri concrete si totusi ne-au asigurat ca torul este conform legislatiei in ... (vezi toată discuția)