avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... se poate modifica parcelare terenurilor si cadastru?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

se poate modifica parcelare terenurilor si cadastru?

am unteren pe care sa apucat o persoana sa construiasca pt ca acolo i sa facut cadastru(persoana avea terenul langa mine) am vazut ca cadastru a facut dupa parcelarea de la primarie la care am observat ca doua persoane din cealalta parte a terenului meu are latimea terenului buna dar la lungime are in loc de 370 are 414 m. la 370 se incadreaza perfect cu suprafata din titlu de propietate. terenul nu poate avea 414 deoare este incadrat de un drum cu canal si la celalalt capat de sosea DN si de o constructie care se afla acolo de mult timp. intrebarea mea este CE TREBUIE SA FAC PT A SE MODIFICA LUNGIMEA ACELOR TERENURI AVAND IN VEDERE CA ESTE O GRESEALA A CELUI CARE A SCRIS ACEL ACT AL PRIMARIEI SI CARE CEI DE LA CADASRU NU L-AU OBSERVAT.
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
iuliy, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 21:26, 9 Noiembrie 2011
Dumneavoastra aveti cadastrul si intabularea facuta ?
nu. acum o fac. acum am vazut si greseala celor de la primarie impreuna cu topograful. daca sar modifica lungimea celor doua terenuri,toata parcela va reveni la normal. sa dau un exemplu a celor doua terenuri (la fata locului esteL370*l 33,78=125oo m)in titlu 12500m pe actul de la primarie este(414*33,78=13984m) acea lungime de 414 nu este reala. nu se poate face din cauza soselei
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
iuliy, utilizator
Din pacate aveti de tras ! Intabularea lui e litera de lege si nu o puteti modifica decat pe calea judecatii !!!
Colegii mei moderator, or sa intervina si o sa va dea lamuriri mai pe larg.
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
ContSters210520, utilizator
Trebuie sa faceti o actiune in instanta, avand trei capete de cerere :
- anularea partiala a titlului lor de proprietate
- revendicare si granituire
- rectificarea cartii funciare
se poate face cadastru fara planul parcelar de la primarie?

Alte discuții în legătură

Teren, 2 proprietari riteayana2005 riteayana2005 In 2012 am achizitionat de la banca, prin licitatie un teren care era ipotecat. I n ideea in care banca nu se joaca cu actele de proprietate in ... (vezi toată discuția)
Litigiu teren intravilan Octav5 Octav5 Buna seara, Am cumparat acuin anul 2002 ani un teren intravilan (teren cu destinatie agricola - trecut in intravilan). Terenul a fost cumparat cu cadastru ... (vezi toată discuția)
Intabulare suprapusa costa332 costa332 in urma unor probleme am verificat intabularea facuta terenului meu in urma cu 5 ani , pe care se afla locuinta si mi sa spus de la cadastru ca sa facut o ... (vezi toată discuția)