avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren, 2 proprietari
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren, 2 proprietari

In 2012 am achizitionat de la banca, prin licitatie un teren care era ipotecat. I n ideea in care banca nu se joaca cu actele de proprietate in asemenea situatii am crezut ca totul este verificat in lux de amanunte de catre acestia . Cu toate acestea am facut si eu mici cercetari, in ideea in care imi doream o casa si vroiam sa fiu sigura ca totul este in regula. Am verificat prin notar CF-ul, nr. cadastral, am adus la fata locului topograf care mi-a stabilit limitele terenului, gaz, apa etc., etc. Domnul care a luat credit de la banca si si-a ipotecat terenul obtinuse chiar o autorizatie de constructie ptr 2 blocuri (terenul are 3200 mp).
pana aici totul ok. Am achizitionat terenul ,l-am trecut pe numele meu, am obtinut si eu autoriz. de constructie si cand buldozerele imi lucrau pe teren apare un domn, (despre care eu stiam din acte ca imi este vecin si care poseda 7000mp) ca eu construiesc pe terenul lui. Precizes ca am chemat intr-un an jumatate 3 topografi diferiti ptr a-mi stabili limitele pe baza coordonatelor date de cadastru special ptr a nu avea probleme cu vecinii in viitor cum ca am intrat pe terenul lor. Domnul respectiv are un CF pe numele dinsului, dar vechi din 2008 si nu are un nr. cadastral trecut pe el. Facand cercetari topograful a aflat ca acesta este al 3 proprietar al terenului si ca intradevar pe acte este intabulat din 1999( pe hartie apare la cadastru cum se facea pe vremea aceea) la fel si terenul meu de catre primul proprietar. Mai precizes faptul ca intabularea pe terenul meu apare in sistem stereo (poate nu ma-m exprimat bine), asa cum cere legea noua si apare intabularea pe calculator foarte clar inca din 2006. "Vecinul " meu a achizitionat terenul in 2008.
Ce sa fac , ce poate sa mi se intample? Eu stau cu autorizatia de constr. in mana, cu lucrarea inceputa si nu stiu ce sa fac!
Ultima modificare: Joi, 15 August 2013
riteayana2005, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters297103 , utilizator 14:26, 15 August 2013
Acel domn are act de proprietate pe acelasi teren sau sunt doua terenuri care se suprapun in parte?
sunt 2 terenuri care se suprapun in part.....adica al meu sustine ca in proportie de 80%se suprapune cu al lui. El are 7000 mp iar eu 3200mp si el sustine ca vreo 2800 sunt in posesia lui si da are act de proprietate pe cei 7000mp

Ultima modificare: Joi, 15 August 2013
riteayana2005, utilizator
Trebuie introdusa in instanta o actiune in granituire si o actiune in revendicare.
si eu ce sanse am ?
Hotararea instantei se va sprijini pe probele administrate in cauza si de modul in care va veti dovedi pretentiile. Mergeti cu toate actele pe care le detineti si cereti ajutorul unui specialist.
In cauza se vor face inclusiv noi expertize.

Alte discuții în legătură

Va rog urgent un raspuns ! stelutaalistar stelutaalistar Detin un teren de 5000 mp extravilan in proprietate in baza legii 18/1991.Am titlul de proprietate din anul 1994.De atunci platesc impozit pe acest teren. Am ... (vezi toată discuția)
Intabulare adamcristi adamcristi Bună seara! În urma unei succesiuni, având hotărârea definitivă a instanței, pe un teren de 772 mp, aici fiind inclusă și o casă, domnul de la ... (vezi toată discuția)
Se poate modifica parcelare terenurilor si cadastru? iuliy iuliy am unteren pe care sa apucat o persoana sa construiasca pt ca acolo i sa facut cadastru(persoana avea terenul langa mine) am vazut ca cadastru a facut dupa ... (vezi toată discuția)