avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Testarea cu alcooltestul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Testarea cu alcooltestul

Cat este de legala testarea cu alcooltestul la poarta intreprinderii, a salariatilor care par suspecti de a fi consumat alcool?Cei depistati,indiferent de alcolemie ,urmand a fi sanctionati cu penalizare de 10/100 din salariu pe trei luni.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:18, 21 Octombrie 2011
este legala sanctionarea. sanctiunea sa fie trecuta in regulamentul intern
Dupa cate stiu eu este foarte legala deoarece D. nr.400 din 29 decembrie 1981nu este aborgrat.
Penalizarea?
Eu stiu ca este infractiune.

P.S.: Ma indoiesc ca, in lipsa reglementarii in Roi, ar fi o...premiere!
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
Darie Tudor, utilizator
Nu este o incalcare a drepturilor salariatului?Respectiv,discriminare?
Este, mai degraba, o incalcare a...obligatiilor salariatului.
Ar exista o discriminare in cazul in care unor angajati l-ar fi permisa intrarea la scarbici mori de beti, iar altora, nu#-o
Sanctionarea respectiva este lovita de nulitate absoluta daca nu a fost precedata de o cercetare disciplinara prealabila ...

Alte discuții în legătură

Discriminare la locul de munca sau nu? paul_sonea paul_sonea Buna ziua. Va scriu cu o nelamurire. Astazi la locul de munca am primit un avertisment verbal de la serviciul Resurse Umane, prin care mi se comunica ca un ... (vezi toată discuția)
Retinere tichete de masa Bob Dorin Bob Dorin Este legal sa fie retinute tichetele de masa drept penalizare pt o incalcare a atributiunilor de servici chiar daca in regulamentul de ordine interioara nu se ... (vezi toată discuția)
Penalizare angajat pentru vocabular violent elena1312 elena1312 Buna ziua Cat avem voie legal sa penalizam angajatul pentru limbaj violent adresat unui superior al sau? Multumesc (vezi toată discuția)