Nu e discriminare ca anumite grupuri din firma au prioritate fara motivatie? Wow. Cu ce sunt ei mai presus decat noi? Nu trebuie sa existe o motivare pentru diferentierea asta? Reg. Intern nu se supune legilor statului mai intai? Sau daca acolo zice ca patronul poate sa iti dea bataie, tu trebuie sa iei bataie si sa taci? Mi se pare ca am intrebat in locul gresit sincer.
jurist2020 a scris:
1. Angajatorul are dreptul să stabilească regulile prin Regulamentul Intern al firmei, iar dumneavoastră, așa cum precizați, nu ați respectat obligațiile, drept pentru care ați primit acel avertisment verbal.
2. Nu mi se pare a fi discriminare, iar dacă o considerați, luați legătura cu președintele sindicatului (dacă aveți în unitate) sau cu reprezentanții salariaților (cei care vă reprezintă interesele) și sesizați această problemă.
3. Sancțiunea poate fi aplicată numai în urma unei cercetări prealabile disciplinare, dar azi ați fost avertizat, ceea ce nu înseamnă că vi s-a aplicat vreo sancțiune disciplinară. Sancțiunea (care poate reprezenta și diminuarea salariului cu un procent, prevăzut de lege, în funcție de gravitatea faptei) e stabilită de conducerea firmei, în urma cercetării disciplinare prealabile, la care trebuie să fiți convocat în prealabil.