avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminare la locul de munca sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminare la locul de munca sau nu?

Buna ziua. Va scriu cu o nelamurire. Astazi la locul de munca am primit un avertisment verbal de la serviciul Resurse Umane, prin care mi se comunica ca un anumit domn de la noi din firma, cel care chipurile se ocupa de parcare, m-a filmat parcand pe un loc destinat TESA. Tin sa va precizez ca parcarea este impartita in 4 diviziuni. Cea mai apropiata de poarta are 4 locuri si e pentru delegati, urmeaza TESA cu 30 de locuri, intretinerea cu 10 locuri si restul muncitorilor in continuare. Dupa parerea mea asta e discriminare in forma pura. De ce aceasta parcare a fost impartita in acest fel? Este legal ca ei sa ma sanctioneze si salarial pentru ca am parcat pe un loc destinat lor? Este normal sa existe diferentierea asta intre angajati? Nu este discriminare cumva? Parcarea e parcare, acolo suntem toti soferi si nu cred ca se aplica vreo ordine ierarhica care clar ar discrimina restul angajatilor. Ce pot face ca sa combat aceasta mizerie? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:56, 12 Martie 2020
1. Angajatorul are dreptul să stabilească regulile prin Regulamentul Intern al firmei, iar dumneavoastră, așa cum precizați, nu ați respectat obligațiile, drept pentru care ați primit acel avertisment verbal.
2. Nu mi se pare a fi discriminare, iar dacă o considerați, luați legătura cu președintele sindicatului (dacă aveți în unitate) sau cu reprezentanții salariaților (cei care vă reprezintă interesele) și sesizați această problemă.
3. Sancțiunea poate fi aplicată numai în urma unei cercetări prealabile disciplinare, dar azi ați fost avertizat, ceea ce nu înseamnă că vi s-a aplicat vreo sancțiune disciplinară. Sancțiunea (care poate reprezenta și diminuarea salariului cu un procent, prevăzut de lege, în funcție de gravitatea faptei) e stabilită de conducerea firmei, în urma cercetării disciplinare prealabile, la care trebuie să fiți convocat în prealabil.
Fapta savarsita de dvs este mentionata in Reg.Intern ca si abatere disciplinara?
Nu am vazut Reg. Intern pentru ca refuza sa mi-l prezinte.

Cornel Vasile a scris:

Fapta savarsita de dvs este mentionata in Reg.Intern ca si abatere disciplinara?

Nu e discriminare ca anumite grupuri din firma au prioritate fara motivatie? Wow. Cu ce sunt ei mai presus decat noi? Nu trebuie sa existe o motivare pentru diferentierea asta? Reg. Intern nu se supune legilor statului mai intai? Sau daca acolo zice ca patronul poate sa iti dea bataie, tu trebuie sa iei bataie si sa taci? Mi se pare ca am intrebat in locul gresit sincer.

jurist2020 a scris:

1. Angajatorul are dreptul să stabilească regulile prin Regulamentul Intern al firmei, iar dumneavoastră, așa cum precizați, nu ați respectat obligațiile, drept pentru care ați primit acel avertisment verbal.
2. Nu mi se pare a fi discriminare, iar dacă o considerați, luați legătura cu președintele sindicatului (dacă aveți în unitate) sau cu reprezentanții salariaților (cei care vă reprezintă interesele) și sesizați această problemă.
3. Sancțiunea poate fi aplicată numai în urma unei cercetări prealabile disciplinare, dar azi ați fost avertizat, ceea ce nu înseamnă că vi s-a aplicat vreo sancțiune disciplinară. Sancțiunea (care poate reprezenta și diminuarea salariului cu un procent, prevăzut de lege, în funcție de gravitatea faptei) e stabilită de conducerea firmei, în urma cercetării disciplinare prealabile, la care trebuie să fiți convocat în prealabil.

1. Regulamentul intern se aduce la cunoştinţă salariaţilor prin grija angajatorului şi îşi produce efectele faţă de salariaţi din momentul încunoştinţării acestora.

2. Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.

Alte discuții în legătură

Raspundere materiala si disciplinara in acelasi timp! mony mony Intr-o societate comerciala se produce din vina unui angajat o paguba materiala.Salariatul in cauza isi recunoaste vina si semneaza un angajament de plata ... (vezi toată discuția)
Neindeplinire target - sanctiune pecuniara laura-jurist laura-jurist buna ziua angajatilor unei societati li s-a stabilit un anunit nr de procesari pe zi. acestia au refuzat sa semneze adresa de stabilire a targetului. mai ... (vezi toată discuția)
Avertisment primit pt. neefectuarea unui lucru despre care nu stiam ce mendi mendi am si eu o problema ,nu sunt contabila de meserie ci facturista,si ieri am primit un avertisment de la contabila sefa cum sunt vinovata de neefectuarea ... (vezi toată discuția)