avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminare la locul de munca sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminare la locul de munca sau nu?

Buna ziua. Va scriu cu o nelamurire. Astazi la locul de munca am primit un avertisment verbal de la serviciul Resurse Umane, prin care mi se comunica ca un anumit domn de la noi din firma, cel care chipurile se ocupa de parcare, m-a filmat parcand pe un loc destinat TESA. Tin sa va precizez ca parcarea este impartita in 4 diviziuni. Cea mai apropiata de poarta are 4 locuri si e pentru delegati, urmeaza TESA cu 30 de locuri, intretinerea cu 10 locuri si restul muncitorilor in continuare. Dupa parerea mea asta e discriminare in forma pura. De ce aceasta parcare a fost impartita in acest fel? Este legal ca ei sa ma sanctioneze si salarial pentru ca am parcat pe un loc destinat lor? Este normal sa existe diferentierea asta intre angajati? Nu este discriminare cumva? Parcarea e parcare, acolo suntem toti soferi si nu cred ca se aplica vreo ordine ierarhica care clar ar discrimina restul angajatilor. Ce pot face ca sa combat aceasta mizerie? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:56, 12 Martie 2020
Cu tot respectul, dvs ati citit comentariul meu de mai sus? Ce intreb eu si ce imi raspundeti dvs. ROI-UL poate contine orice? Adica te pot bate daca vor, te pot calca cu masina...etc? Nu se supune legilor statului in primul rand? ROI-ul nu trebuie sa incurajeze nediscrimiarea si egalitatea intre angajati? Personalul TESA e cosiderat de vreo lege, ca fiind superior fata de restul angajatiilor? Asta vreau sa imi spuneti, nu legislatia pe care o pot lua de pe net. Multumesc
In care mesaj s-a mentionat ca "ROI-UL poate contine orice ..... Adica te pot bate daca vor, te pot calca cu masina...etc .... "????

V-am intrebat daca fapta savarsita este prevazuta in REg.Intern ca abatere disciplinara , dvs ati raspuns ca nu "Nu am vazut Reg. Intern pentru ca refuza sa mi-l prezinte. "...situatie in care potrivit pct.1 din mesajul anteror , reg. intern nu produce efecte fata de dvs daca nu vi s-a adus la cunostinta.

Ati mentionat "am primit avertisment verbal " ... Raspuns : sanctiunile disciplinare se contesta in instanta , iar pentru avertisment nu este necesara cercetarea disciplinara.

Practic, unii angajatori considera personalul TESA mai presus decat ceilalti salariati , chiar daca toti suntem egali in fata legii sau in cadrul relatiilor de munca functioneaza principiul egalitatii de tratament fata de toti salariatii

Persoana care se considera discriminata se poate adresa Inspectiei Muncii, Inspectoratelor Teritoriale de Munca si/sau Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

Vedeti si
www.avocatnet.ro/articol_385...
Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
"Practic unii angajatori considera personalul TESA mai presus decat ceilalti salariati"
Dvs spuneti ca in ciuda legii care stipuleaza clar ca suntem egali, ei practica treaba asta. Deci e discriminare sau nu?

Cornel Vasile a scris:

In care mesaj s-a mentionat ca "ROI-UL poate contine orice ..... Adica te pot bate daca vor, te pot calca cu masina...etc .... "????

V-am intrebat daca fapta savarsita este prevazuta in REg.Intern ca abatere disciplinara , dvs ati raspuns ca nu "Nu am vazut Reg. Intern pentru ca refuza sa mi-l prezinte. "...situatie in care potrivit pct.1 din mesajul anteror , reg. intern nu produce efecte fata de dvs daca nu vi s-a adus la cunostinta.

Ati mentionat "am primit avertisment verbal " ... Raspuns : sanctiunile disciplinare se contesta in instanta , iar pentru avertisment nu este necesara cercetarea disciplinara.

Practic, unii angajatori considera personalul TESA mai presus decat ceilalti salariati , chiar daca toti suntem egali in fata legii sau in cadrul relatiilor de munca functioneaza principiul egalitatii de tratament fata de toti salariatii

Persoana care se considera discriminata se poate adresa Inspectiei Muncii, Inspectoratelor Teritoriale de Munca si/sau Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

Vedeti si
www.avocatnet.ro/articol_385...

Nu va pot spune exact , intrucat nu sunt in locul celor de la CNCD sa decid daca este sau nu discriminare ... sincer , eu unul nu o consider discriminare ,ci mai degraba o situatie care pune in inferioritate o categorie de salariati (adica, muncitorimea la coada).... sunt destule exemple practice care imi sustin opinia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere materiala si disciplinara in acelasi timp! mony mony Intr-o societate comerciala se produce din vina unui angajat o paguba materiala.Salariatul in cauza isi recunoaste vina si semneaza un angajament de plata ... (vezi toată discuția)
Neindeplinire target - sanctiune pecuniara laura-jurist laura-jurist buna ziua angajatilor unei societati li s-a stabilit un anunit nr de procesari pe zi. acestia au refuzat sa semneze adresa de stabilire a targetului. mai ... (vezi toată discuția)
Avertisment primit pt. neefectuarea unui lucru despre care nu stiam ce mendi mendi am si eu o problema ,nu sunt contabila de meserie ci facturista,si ieri am primit un avertisment de la contabila sefa cum sunt vinovata de neefectuarea ... (vezi toată discuția)